Trainer Slot blijft bij Feyenoord; blijdschap bij fans is groot

25 May 2023, 09:47 uur
Sport
mainImage
ANP

Arne Slot blijft in ieder geval nog een jaar hoofdtrainer van Feyenoord. Dat heeft de 44-jarige coach besloten nadat hij deze week gesprekken had gevoerd over zijn toekomst. Bronnen rond de club bevestigen berichtgeving van het AD en VI hierover. Onder meer de Engelse topclub Tottenham Hotspur zou geïnteresseerd zijn geweest in de trainer van de Nederlandse kampioen.

Slot is sinds twee jaar trainer van Feyenoord. Vorig seizoen leidde de voormalig voetballer de Rotterdammers al naar de finale van de Conference League, waarin werd verloren van AS Roma. Voorafgaand aan dit seizoen zagen maar weinigen Feyenoord als favoriet voor de landstitel, maar toch kon de club het kampioenschap eerder deze maand al twee wedstrijden voor het einde vieren. Nu heeft Feyenoord met nog één duel te gaan 10 punten voorsprong op PSV.

Slot debuteerde als hoofdtrainer bij SC Cambuur. De oud-voetballer van PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en NAC Breda verhuisde vervolgens naar AZ, waar hij eerst John van den Brom assisteerde en vervolgens zelf hoofdcoach werd.

Slot werd in december 2020 ontslagen bij AZ, nadat was uitgelekt dat hij gesprekken met Feyenoord over zijn toekomst had gevoerd. Hij ging een half jaar later aan de slag bij de club uit Rotterdam, als opvolger van de vertrokken Dick Advocaat.

De blijdschap bij de Rotterdamse supporters is groot. Menig Feyenoord-fan had al op een vertrek van de 'succescoach' gerekend.


Door: ANP