Totale offday vrouwen Cartouche

13 May 2019, 09:50 uur
Hein Athmer

De hockeysters van Cartouche traden aan tegen de koploper uit poule A; Union. Als enige ploeg dit seizoen wist Cartouche van Union te winnen (uit), dus op papier beloofde een spannende wedstrijd.

Cartouche had echter een totale off-day. De Groenhemden waren niet scherp en verdedigend liep het te wensen over, waardoor het Leijte was, die na 4 minuten de openingstreffer namens Union wist te maken. De gasten waren in alles scherper en feller en Cartouche was slordig en bracht te weinig energie. Union profiteerde hier optimaal van, waardoor het na 35 minuten spelen 4-0 voorstond.

Tweede helft begon direct weer met een goal van Union, na 2 minuten was het raak en bereidde de koploper haar voorsprong uit naar 5-0. Cartouche wist zich nog iets te herpakken en scoorde via Maaike Koot nog de 5-1, maar daar was vanmiddag dan ook alles mee gezegd.

Een terechte winnaar vanmiddag op Sportpark Duyvestein, daar de formatie van Jair Levie opnieuw te weinig bracht. Volgende week spelen de dames uit tegen de nummer 2 van de poule, HBS.