Sem Steijn leidt Jong ADO naar overwinning

Sport
mainImage
ADO Den Haag
Sem Steijn.

Onder aanvoering van Sem Steijn heeft Jong ADO Den Haag zondag een overwinning geboekt in de Derde Divisie. De middenvelder verzorgde twee goals in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Groene Ster.

Vorige week werd het duel van Jong ADO Den Haag met OFC Oostzaan afgelast wegens de storm Ciara, maar een week later waren de omstandigheden wederom erbarmelijk, door de storm Dennis. Jong ADO Den Haag liet zich daar echter niet van de wijs brengen tegen Groene Ster, de huidige nummer elf van de Derde Divisie. Hoewel beide ploegen weinig voor elkaar onder deden, waren de Haagse beloften doortastender dan de bezoekers uit Heerlerheide.

Met een experimentele formatie kwam de ploeg van coach Virgilio Teixeira na 23 minuten spelen op voorsprong. Lance Duijvestijn stuurde Steijn weg in de diepte en de middenvelder tekende voor de openingsgoal. Een goed begin voor Jong ADO Den Haag, dat voor dit duel al vier wedstrijden op rij ongeslagen was.

In de tweede helft was Jong ADO Den Haag even de kluts kwijt. Dat zorgde ervoor dat de equipe uit Limburg langszij kon komen. Roy Janssen trok de stand uit een voorzet van Dylan Zwartjes gelijk: 1-1. Hierna kon de wedstrijd alle kanten op en viel het kwartje gelukkig de Haagse kant op. Tien minuten voor tijd viel de 2-1 van Steijn, die vrijgespeeld werd op het randje van de zestien meter en rustig de hoek wist te vinden. Duijvestijn bepaalde in extremis de eindstand op 3-1. Het was direct de laatste actie van de wedstrijd.

Westlandia kwam op bezoek bij UNA niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Het Haagse Quick was deze speelronde vrij.