Scheveningen al uitgebekerd; nederlaag bij Barendrecht

22 September 2021, 09:53 uur
Orange Pictures
John Blok.

Scheveningen is dinsdagavond uitgeschakeld in de KNVB Beker. De ploeg van John Blok verloor in en tegen Barendrecht met 3-0. Barendrecht speelt een divisie lager (derde divisie) dan Scheveningen, maar dat was op het veld niet terug te zien. De thuisclub had weinig te duchten van de kustbewoners.

Barendrecht kreeg ook eerste kansen en kwam op voorsprong door Danny Monster. Hij nam op ruime afstand van het doel een vrije trap die gevaarlijk indraaide en uiteindelijk zomaar in het doel verdween (1-0). Scheveningen probeerde daarna weliswaar de gelijkmaker te forceren, maar Barendrecht zorgde in de counter voor het meeste gevaar. De thuisclub hield ook na rust het initiatief en binnen vijf minuten tekende Bakour voor de 2-0.

Scheveningen probeerde het tij nog te keren; trainer John Blok bracht maar liefst drie verse krachten tegelijkertijd in de ploeg. Het bleek echter verspilde energie, want nog geen minuut na de driedubbele wissel besliste Barendrecht de wedstrijd. Na een scrimmage voor het doel bleef de bal vlak voor de lijn hangen en gaf topscorer Niels Vorthoren het laatste zetje (3-0).

Barendrecht – Scheveningen 3-0 (1-0)
20. Monster 1-0, 48. Bakour 2-0, 60. Vorthoren 3-0.
Scheidsrechter: Cantineau. Gele kaarten: Marshalmi (Barendrecht), Van der Putten, Van Berkel (Scheveningen).
Opstelling Scheveningen: Benard, Owusu, R. de Vlugt (63. Peters), Immers, Koorndijk, M. de Vlugt (86. Kaffa), Van Berkel, De Niet (75. De Groot), Van Eijk (63. Aldogan), Kalpoe, Van der Putten (63. Wagenaar).