RKAVV vergeet opnieuw te winnen

18 March 2019, 06:02 uur
Sport
mainImage

RKAVV is er opnieuw niet in geslaagd om goede zaken te doen tegen een concurrent. Op bezoek bij het lager geplaatste Vlissingen bleef het steken op een doelpuntloos gelijkspel. Iets wat gezien de verhouding op het veld een fikse tegenvaller was voor RKAVV.

RKAVV startte voortvarend aan de wedstrijd. Al na acht minuten controleerde Remco Overdevest de bal op zijn borst waarna hij de bal voorbij doelman Ben Sallam tikte. Zijn inzet werd echter vlak voor de doellijn weggerost. Met name vanaf de zijkanten kwam in de openingsfase veel Leidschendamse dreiging. Tot meer doelpogingen kwamen de rood-witten amper, omdat het in het zestienmetergebied erg slordig was. Na een kwartier kreeg ook de thuisploeg een kans. Abendi snelde langs de zijlijn maar schoof daarna de bal in het zijnet. Voor RKAVV werd Robin Steffens voor rust nog een keer gevaarlijk. Vanaf zo’n achttien meter krulde hij de bal op doel, maar het speeltuig vloog rakelings over.

Na rust was RKAVV al snel weer gevaarlijk. Hayden Bergen gaf scherp voor, maar bij de tweede paal kon Remco Overdevest net niet bij de bal waarna hij voorlangs vloog. Vrijwel de gehele tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Het spel vond plaats op de helft van Vlissingen, wat zelf bijna alles snel naar voren schoot. Het gevaar van RKAVV ontstond vaak uit hachelijke situaties in het strafschopgebied. Zo werd een schot van Hayden Bergen twee meter voor de doellijn geblokt en ging een kopbal van Jordy de Wit naast. RKAVV probeerde steeds weer een doelpunt te forceren maar het bleek niet scherp in de afronding. Ook invaller Jop Verhagen vuurde tweemaal een schot op doel. De ene ging naast en de ander werd geblokt. Achterin gaf het niets weg en dus was na het laatste fluitsignaal de teleurstelling groot bij de Leidschendammers.


Door: Jonas Bloemen