RKAVV swingend de winterstop in

16 December 2019, 09:07 uur

RKAVV gaat met een meer dan uitstekend gevoel de winterstop in. De laatste wedstrijd van 2019 werd overtuigend gewonnen van Velsen. Het betekende de derde zege op een rij en de zesde thuisoverwinning op een rij.

RKAVV had de laatste weken veelvuldig het publiek vermaakt. Met aantrekkelijk voetbal werden er ontzettend veel punten gehaald. RKAVV begon zwak aan het seizoen maar heeft zich halverwege in de subtop gemeld. Ook tegen Velsen begon RKAVV meteen met attractief voetbal. Dat resulteerde in drie grote kansen in de eerste zeven minuten. Jeremy van Lochem en Lovette Felicia hadden het duel al snel open kunnen breken maar zij vonden beiden doelman Albers op hun weg. Halverwege de eerste helft was Albers wel geklopt. Felicia omspeelde de goalie maar schoot de bal op de paal in plaats van het doel. RKAVV had veel de bal en viel veel aan. Het moest echter op blijven passen voor Velsen dat af en toe dreigend werd in de counter. Tot hele grote kansen kwamen de bezoekers echter niet. De kansen voor RKAVV stapelde zich op en nadat eerste de paal al een Leidschendamse treffer in de weg had gestaan, deed ook de lat een duit in het zakje. Een kopbal van Burak Huyuk belandde op het aluminium.

Ook na rust leek de bal er maar niet in te willen voor de meest scorende ploeg uit de hoofdklasse. Met name Lovette Felicia creëerde veel kansen maar wist deze niet om te zetten tot een doelpunt. Na een uur spelen brak Robin Steffens eindelijk de ban voor RKAVV. Na een mooie pass van Justin van Rijswijk legde Zakaria Amrani de bal perfect neer op het hoofd van Steffens die de 1-0 binnen kopte. Het bleek een opluchting want binnen twee minuten lag ook de tweede treffer in het doel. Een vrije trap van Mike van Toor werd bij de tweede paal door Justin van Rijswijk tegen de touwen geschoten: 2-0. Velsen ging meer druk naar voren geven maar daardoor kon RKAVV alleen nog maar dreigender worden. De Noord-Hollanders stuurden veel lange mensen naar voren maar tot echt gevaar kwam het lange tijd niet. Waar RKAVV na liet om met een derde treffer definitief de wedstrijd te beslissen werd Velsen in de laatste tien minuten pas echt gevaarlijk. In de afronding ontbrak echter nauwkeurigheid waardoor RKAVV vrij eenvoudig overeind bleef. Wel kreeg Velsen twee minuten voor tijd nog een strafschop maar ook deze werd niet benut. In de vierde minuut van de blessuretijd redde Velsen wel nog de eer en kwam de eindstand op 2-1 te staan.

RKAVV gaat als nummer zes de winterstop in. Vorig seizoen haalde de ploeg van Maurizio Ceccucci in 28 wedstrijden 29 punten. Nu staan de Leidschendammers na 14 wedstrijden al op 23 punten.