RKAVV maakt meeste doelpunten

11 November 2019, 19:41 uur

RKAVV heeft opnieuw het eigen publiek getrakteerd op een ruime overwinning. Tegen SDO, dat vooraf boven RKAVV stond, wonnen de rood-witten voor de vierde thuiswedstrijd op een rij. Ook tegen SDO vond RKAVV weer makkelijk het net, dit keer wist het echter ook de nul te houden en dat tegen een andere veel scorende ploeg.

RKAVV startte zonder beide topscorers Lovette Felicia (ziek) en Jedsel Markes (op de bank vanwege een blessure). De aanvallers maakten dit seizoen allebei al zeven treffers en dus een flinke aderlating voor de ploeg van Maurizio Ceccucci. RKAVV beschikt dit seizoen echter over een brede selectie en het gemis van Markes, die al drie weken aan de kant staat met zijn blessure, werd uitstekend opgevangen door Jeremy van Lochem die in zijn twee basisplaatsen al driemaal wist te scoren.

SDO had twee punten meer dan RKAVV, dat bezig is met een goede reeks. Ook tegen SDO zocht RKAVV vanaf de aftrap de aanval. RKAVV viel aan en voor SDO was het vooral tegenhouden geblazen. Vooral uit corners en vrije trappen ontstond gevaar. Zakaria Amrani legde vrijwel iedere standaardsituatie op een RKAVV-hoofd neer. Zo waren er al snel goede kopkansen voor Mike van Toor en Rico de Boer. Hoewel RKAVV beduidend beter was liet de openingstreffer toch een half uur op zich wachten. Na een goede onderschepping van Burak Huyuk werd meteen weer de aanval gezocht. Uiteindelijk leverde Hayden Bergen, die startte in plaats van Lovette Felicia, de bal af bij Jeremy van Lochem. De spits krulde heel beheerst de 1-0 de kruising in.

RKAVV had de controle en kwamen nauwelijks in de problemen. Op slag van rust werd een vrije trap van de gasten scherp aangesneden maar doelman Ten Kroode plukte de bal uit de lucht. Halverwege had RKAVV het nagelaten om al na vijfenveertig minuten de wedstrijd te beslissen. Het zegt veel over de ontwikkeling die de Leidschendammers doormaken. SDO, dat vorig jaar op de laatste speeldag het kampioenschap in de hoofdklasse misliep, kwam er simpelweg niet aan te pas. En dat terwijl de Bussemse formatie in de voorgaande negen wedstrijden al vierentwintig keer trefzeker was.

RKAVV moest na de theepauze scherp blijven. Uitgaande van de voetbalwet kan je, wanneer je verzuimt de wedstrijd op slot te gooien, zomaar tegen een tegentreffer aanlopen. Het gebeurde RKAVV niet op deze zonnige middag. Na ruim vijf minuten verdubbelde de gastheren de score al. Na een schitterende pass van Remco Overdevest knalde Jeremy van Lochem zijn tweede treffer van de wedstrijd binnen: 2-0. Voor Van Lochem, waarvan zijn loopactie ook voortreffelijk was, zijn vijfde treffer in drie wedstrijden. Toen drie minuten later ook de 3-0 op het scorebord stond leek het een feestmiddag voor RKAVV te gaan worden.

Een fantastische vrije trap van Zakaria Amrani werd door Jeremy van Lochem op doel gekopt maar aldaar van de lijn af gehaald. In de rebound was Mike van Toor er als de kippen bij om met zijn hoofd de derde Leidschendamse treffer van de middag te maken. Met datzelfde hoofd maakte Mike van Toor drie minuten later ook de 4-0. Opnieuw een vrije trap op maat van Amrani die door Van Toor werd verwerkt tot een doelpunt. RKAVV hield de controle, gaf niets meer weg maar kwam zelf ook niet meer tot scoren.

Opnieuw een ruime overwinning voor eigen publiek en inmiddels is RKAVV bezig met een aardige reeks. Het won van Emmen en MSC om vervolgens met een punt huiswaarts te keren van koploper Hoogeveen. De goede wedstrijd tegen SDO wordt toegevoegd aan die reeks. Na deze zondagmiddag is RKAVV met 28 doelpunten de meest scorende ploeg uit de hoofdklasse A. In de winterstop van het vorige seizoen had RKAVV twaalf punten. Nu, met nog vijf wedstrijden tot de winterstop, zijn dat er al veertien.

Aanstaande zaterdag speelt RKAVV om 17.00 uur thuis tegen Barendrecht 2 voor de KNVB beker. De competitie wordt op 24 november hervat met de derby bij en tegen HBS.