RKAVV geniet van doelpuntenregen in Meppel

20 January 2020, 08:23 uur

RKAVV heeft de competitie uitstekend hervat. Op bezoek bij het Meppelse Alcides won de ploeg zelf met klinkende cijfers en zag het een groot gedeelte van de concurrentie punten verspelen. Hierdoor is RKAVV naar de vierde plaats gestegen en staat het halverwege de tweede periode op een tweede plaats in die periode. De vijf doelpunten die de Leidschendammers maakte waren juweeltjes.

RKAVV was na de eerste seizoenshelft de meest scorende ploeg in de hoofdklasse. Dat bleek voor Alcides reden om al vanaf de aftrap erg compact te gaan staan. In de openingsfase had RKAVV dan wel veel de bal, maar had het nog even moeite met het vinden van openingen. Uiteindelijk was Lovette Felicia na een kleine twintig minuten de eerste Leidschendammer die wel een gaatje in de hechte Alcides defensie wist te vinden. Hij sneed naar binnen toe maar zag zijn schot gekeerd worden door de doelman. Het bleek wel het startschot voor meer kansen van RKAVV. De rood-witten hadden een duidelijk overwicht en beloonden zich na zevenentwintig minuten met de eerste treffer.

Na een kort genomen vrije trap van Zakaria Amrani liet Lovette Felicia de Meppelse doelman volslagen kansloos met een verwoestende uithaal: 0-1. Goed voorbeeld doet volgen, zo moet Robin Steffens gedacht hebben. Slechts drie minuten later haalde de RKAVV-aanvoerder de trekker eveneens over na een corner van Lovette Felicia. Na een slim overstapje van Zakaria Amrani volleerde Steffens de bal op schitterende wijze de kruising in. Een wereldgoal welke zelfs de handen van het Meppelse publiek op elkaar wist te brengen: 0-2. RKAVV verzuimde vervolgens om de wedstrijd voor rust al op slot te gooien. Doelman Mike Ten Kroode wist op slag van de pauze nog wel een tegentreffer te voorkomen nadat het verdedigend ingestelde Alcides een keer de zestien van RKAVV wist te bereiken.

De wedstrijd werd voor rust nog niet beslist maar dat gebeurde na slechts anderhalve minuut in het tweede bedrijf wel. Na een mislukte corner van Alcides stak Remco Overdevest op fraaie wijze Zakaria Amrani weg. Amrani wist vervolgens Hayden Bergen diep te sturen. Bergen hield goed het overzicht en legde de bal af op Jeremy van Lochem. Van Lochem tikte de 0-3 in het doel en zo leek RKAVV een zorgeloze middag tegemoet te gaan. Alcides kroop echter na de derde treffer wat meer uit haar schulp wat tot twee goede kansen leidde. Mike Ten Kroode redde echter goed en na een korte periode van druk op het Leidschendamse doel ging de storm weer liggen.

RKAVV kreeg aan de andere kant een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Onder andere Justin van Rijswijk en Rico de Boer kwamen in scoringspositie maar wisten het net niet te vinden. Van Rijswijk deed dit tien minuten voor tijd alsnog. Een vrije trap mikte de centrale verdediger precies langs de muur het doel in: 0-4. Het slotakkoord was voor Zakaria Amrani die in de slotminuut twee tegenstanders het bos in stuurde om vervolgens op zeer fraaie wijze de bal de kruising in te jagen: 0-5. RKAVV heeft nu 42 doelpunten gemaakt in vijftien competitiewedstrijden. Het hield opnieuw de nul en won voor de vierde keer op een rij.

Door: PR RKAVV