RKAVV doet zichzelf tekort

7 October 2019, 08:24 uur

RKAVV is er zaterdagavond niet in geslaagd om op bezoek koploper JOS Watergraafsmeer een resultaat te boeken. Hoewel de Leidschendammers het grootste gedeelte van de wedstrijd beter waren bleken de Amsterdammers dodelijk effectief.

RKAVV begon sterk en al snel zorgde dat voor gevaar in het strafschopgebied van JOS. Trainer Maurizio Ceccucci had na de nederlaag tegen Alphense Boys ingegrepen. Zo begonnen Lovette Felicia en Burak Huyuk voor de eerste keer in de basis en dat leek zijn vruchten af te werpen. Voor Felicia zorgde voor dreiging en ook de snelle bewegingen van Jedsel Markes hielpen RKAVV aan kansen. Koploper JOS, dat vorig seizoen promoveerde, investeerde veel in haar elftal en dus is het niet geheel verrassend dat de Amsterdammers aan kop staan. Tegen RKAVV kwam JOS er echter moeizaam aan te pas. De kwaliteit van de spelers van JOS was echter wel zichtbaar en het was dan ook niet gek dat de eerste de beste kans een doelpunt was. Hanne Hagary tekende na twintig minuten uit het niets voor de 1-0. Ook na de openingstreffer waren de meeste kansen voor RKAVV, maar waar JOS gemakkelijk het doel vond, bleek RKAVV een stuk minder effectief.

Ook na rust kwam RKAVV goed mee in het hoge tempo. Al snel na rust werd na een scherpe voorzet van Zakaria Amrani de bal bijna in eigen doel gegleden. RKAVV bleef aanvallen maar de effectiviteit van JOS werd na een uur spelen weer benadrukt. Na een razendsnelle aanval belandde de bal in het doel, RKAVV haalde opgelucht adem toen de vlag van de grensrechter omhoogging en de treffer werd geannuleerd. De 2-0 viel na zeventig minuten alsnog. Terwijl de gelijkmaker al lang in de lucht hing viel het doelpunt aan de andere kant. Richie Bossman stond helemaal vrij na een afgeslagen bal waarna hij hij de 2-0 binnenschoot. Een flinke domper voor RKAVV, dat de koppen niet liet hangen er drie minuten later alweer een enorme kans om zeep hielp. Na goed voorbereidend werk hoefde invaller Jeremy van Lochem de bal slechts te blazen om de bal in het doel te krijgen. In plaats daarvan schoot hij van zo’n twee meter op de lat.

In het laatste kwartier werd het nog meer alles of niets voor RKAVV. Robin Steffens maakte na zijn blessure zijn eerste minuten van het seizoen. Onder andere hij zag een schot rakelings over het doel vliegen. In blessuretijd viel dan alsnog een Leidschendamse treffer. Vanaf elf meter joeg Jedsel Markes de 2-1 in de bovenhoek. De tijd was echter om en dus stapte RKAVV teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd, van het veld.

Door: Rob van Pruyssen/ RKAVV