RKAVV baalt van verlies in Limburg

25 February 2019, 09:39 uur

RKAVV heeft ook de derde en tevens laatste wedstrijd in Limburg verloren. Op bezoek bij Meerssen werd een zure nederlaag geleden. In een typische 0-0 wedstrijd trok de thuisploeg vlak voor tijd de overwinning naar zich toe. RKAVV reisde voor de tweede keer in twee maanden tijd af naar Meerssen. In december werd na aankomst van RKAVV in Limburg de wedstrijd afgekeurd.

In een tamme eerste helft waren sporadisch kansen te noteren. De gastheren kregen na elf minuten een goede mogelijkheid. Agit Sahin ging alleen op doelman Mike Ten Kroode af maar lobde de bal over. Tien minuten voor rust kreeg ook RKAVV een kans. Uit een voorzet van Hayden Bergen kwam de bal bij Rico de Boer, maar het speeltuig stuitte vlak bij het doel van zijn voet.

Na rust kwam er al snel dreiging van Jop Verhagen. Hij snelde langs de verdediging maar schoot vervolgens naast. In het tweede bedrijf kwamen beide ploegen eveneens tot weinig kansen. Met het inbrengen van Justin van Rijswijk kwam RKAVV wel meer in balbezit. Hayden Bergen kwam een kwartier voor tijd nog gevaarlijk in het strafschopgebied. Met een goede actie omspeelde hij twee verdedigers waarna de bal over de achterlijn verdween. Met nog vijf minuten op de klok schakelde Meerssen razendsnel om waarna een schot van richting veranderd werd en heel gelukkig over Ten Kroode het doel inviel: 1-0. In de laatste minuut werd het ook nog 2-0, slechts voor de statistieken. In een wedstrijd waarin RKAVV het onder controle leek te hebben, verliest het door een van richting veranderde bal. Meerssen bleek de gelukkigste en voor RKAVV restte een lange, teleurstellende busreis.

Door: Jonas Bloemen