Remco Overdevest: Rood voor schwalbe

2 September 2019, 05:55 uur
Sport
mainImage

Op bezoek bij het Groningse Be Quick 1887 kwamen de Leidschendammers niet verder dan 0-0. Tijdens de eerste helft was duidelijk zichtbaar dat beide ploegen, die elkaar nauwelijks kenden, flinke moeite hadden om weer in het ritme te komen. Kansen waren er dan ook nauwelijks. Het tweede bedrijf werd iets boeiender. Zowel de Groningers als Leidschendammers kregen af en toe een kans. Justin van Rijswijk maakte het doelman Smit lastig met twee goede vrije trappen en ook Jedsel Markes dwong met een schot de doelman in te grijpen.

Daniël Teune trof namens Be Quick de paal en RKAVV-doelman Mike Ten Kroode toonde zich een stabiele goalie op een aantal inzetten. Met nog twintig minuten op de klok werd Remco Overdevest de diepte ingestuurd. Buiten de zestienmeter kopte hij de bal over doelman Smit heen. Smit hield de bal echter tegen met zijn hand. Dat was arbiter Henshuijs niet ontgaan en gezien het feit dat Overdevest anders de bal in een leeg doel had kunnen schieten, leek naast de toegekende vrije trap een rode kaart een passende straf. Tot ieders verbazing, ook die van Be Quick, bleef het bij een vrije trap. Zelfs geen gele kaart.

Een gele kaart kwam er even later wel voor Remco Overdevest. Nadat de aanvoerder van RKAVV opnieuw in duel kwam met doelman Smit, waarbij Overdevest ten val kwam, blies scheidsrechter Henshuijs opnieuw op zijn fluit. Het werd geen strafschop maar een tweede gele kaart voor Overdevest vanwege een vermeende schwalbe. Het betekende dat RKAVV de slotfase in ging met tien man. Het hield zonder echte moeite stand waardoor de wedstrijd eindigde in 0-0.

Door: Jonas Bloemen