Voorburgs Dagblad | Recordopbrengst veilingdiner Youth4Youth Cartouche

Recordopbrengst veilingdiner Youth4Youth Cartouche

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Onlangs vond in de Fokker Terminal in Den Haag haar het  jaarlijkse veilingdiner ‘White Sensation’ van Youth4Youth Cartouche plaats. Ruim 150 gasten, allen feestelijk wit gekleed, namen deel aan dit culinaire diner dat werd uitgeserveerd door de twaalf Youth4Youth -deelnemers.

Tussen de gangen door werden onder leiding van Frits Wester diverse mooie veilingstukken, die de Youth4Youth -deelnemers via diverse sponsoren hadden verkregen,  geveild. Dit varieerde van een rondleiding door de Tweede Kamer, een midweek Centerparcs, prachtige schilderijen van diverse kunstenaars tot aan schitterende lingeriesets. Maar ook het granddessert van de avond, bestaande uit een grote variatie aan heerlijke door de deelnemers zelf gebakken taarten, werden succesvol geveild.

Naast genieten van het heerlijke diner, konden de gasten desgewenst tegen een kleine bijdrage ten bate van het goede doel ook oesters proeven en/of genieten van mooie gin-tonics.

De avond werd afgesloten met een loterij. Met dank aan de lokale middenstand van Leidschendam-Voorburg waren voor deze loterij schitterende prijzen beschikbaar.Het hoogtepunt van de avond bestond toch wel uit het bekendmaken van de veilingopbrengst door de penningmeester van Youth4Youth. Ontroerd en dankbaar mocht hij de Youth4Youth -deelnemers een cheque van €13.050 overhandigen.

Deze recordopbrengst komt geheel ten bate aan de zorgvuldig geselecteerde projecten in Uganda, Bali en Lembang. De Youth4Youth-deelnemers gaan deze zomer op deze projecten hun social footprint achterlaten door o.a. met de opbrengst van het veilingdiner zorg te dragen voor duurzame wateroplossingen in Uganda, wegen naar boerendorpen in Bali toegankelijker te maken zodat zij hun producten makkelijker kunnen afzetten en door schoollokalen te renoveren voor kinderen in Lembang. Wilt u meer foto’s zien van deze benefietavond, meer weten over Youth4Youth Cartouche of ook een donatie doen, kijk dan op www.youht4youth.info.

Sinds 2010 kunnen jeugdleden van Hockeyclub Cartouche elke zomer ervaren hoe het is om in een derde wereld land te wonen en te leven. Dit gebeurt vanuit de Stichting Youth4Youth Cartouche.

De missie van Youth4Youth Cartouche is tweeledig:


  1. (Onder)steunen van projecten in ontwikkelingslanden en lokale goede doelen.

  2. Bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van (Cartouche) jeugd door hen te stimuleren hun ‘social footprint’ te zetten.


De deelnemers dienen 17 jaar te zijn op 1 juni in de zomer van uitzending.

Ze gaan dan in kleine groepjes van 4 tot 8 kinderen voor een werkvakantie van ongeveer 3 weken naar het buitenland. Daar werken ze vervolgens actief mee aan vrijwilligersprojecten. De afgelopen jaren zijn deelnemers naar diverse projecten geweest in de Indonesië (Bali en West-Java), Sri Lanka en Uganda (Klik hier voor meer informatie over de projecten) 

​Deelnemers aan Youth4Youth projecten komen met een schat aan ervaring terug!

 

 


Foto: Digitaal Dagblad