Voorburgs Dagblad | Rankovic wil van ADO Den Haag stabiele club maken

Rankovic wil van ADO Den Haag stabiele club maken

mainImage
Aleksandar Rankovic (links).

Aleksandar Rankovic wil van ADO Den Haag een stabiele eredivisieclub maken. Dat zei de 41-jarige Serviër maandag bij zijn presentatie als hoofdtrainer. "Ik weet dat het niet gemakkelijk wordt, maar ik weet ook dat het kan", zei Rankovic.

Rankovic speelde eerder 6 jaar bij de club. "Ik heb hier alles gemaakt. Promotie, degradatie, het Zuiderpark, het verhuizen naar een nieuw stadion. Dat ik nu de kans krijg hier als hoofdtrainer aan de slag te gaan is een droom die uitkomt. Ik heb altijd een warm gevoel gehouden bij deze club en dat heb ik vanaf het begin ook bij de onderhandelingen voor mijn nieuwe functie gehad."

Richard Knopper, Michele Santoni en Rick Hoogendorp zijn door Rankovic als assistenten gekozen. De technische staf is voor twee jaar vastgelegd. Naast speler was Rankovic eerder ook jeugdtrainer bij de Haagse club. Hij was eerder bovendien assistent van Henk Fraser bij Vitesse en Sparta Rotterdam.

Technisch adviseur Martin Jol zei veel vertrouwen te hebben in de nieuwe coach. "Ik heb al langere tijd een wat oppervlakkig contact met hem en daarbij altijd het idee gehad dat ik hem ooit naar Den Haag zou halen. We hebben te maken met een strijder, een kapitein, met iemand met gevoel voor de club. We willen een nieuw ADO Den Haag en Aleksandar is de juiste man om dat doel te bereiken."

Ook Jol, Hagenaar, oud-trainer van onder meer Ajax en Tottenham Hotspur, weet dat het niet allemaal vanzelf zal gaan. "Dit seizoen hebben we gezien dat het niet altijd meevalt. Maar met de aanstelling van deze vier gasten zijn we op de goede weg, daarvan ben ik overtuigd. Waar wij op hopen is een winnend team dat het publiek weer op de banken krijgt. En dat talenten ontwikkelt zoals dat hier vroeger ook gebeurde. Ik denk dat onze toekomst er goed uitziet."


Door: ANP