Overwinningen voor Scheveningen, Quick en Westlandia

8 May 2022, 19:58 uur
Sport
mainImage

De hoogste amateurclubs uit Den Haag en de regio hebben een uitzonderlijk succesvol weekeinde achter de rug. Scheveningen, Quick en Westlandia wonnen hun wedstrijden. De ploeg van trainer John Blok deed dat zaterdag tegen IJsselmeervogels met 1-2 door treffers van Michael de Niet en invaller Rody van der Putten. Door Danny van den Meiracker was het eerst nog 1-0 voor de thuisclub geworden, maar Scheveningen wist deze achterstand om te zetten in een overwinning en staat nu op de achtste plaats in de Tweede Divisie.
 
Een klasse lager en dan in de zondagafdeling versloeg Quick tegenstander DEM met 3-0. De Haagse treffers kwamen op naam van Kai van Hese, Frank van der Heiden en Nabil Haddadi. De bezoekers speelden een groot deel van de wedstrijd met tien man, omdat Jeremy van Gelder bij een opstootje na een kopstoot direct rood kreeg. Toen stond het al 1-0 voor Quick. Na de rode kaart waren de Haantjes oppermachtig.
 
Westlandia is door de derde overwinning op rij van de laatste plaats in de derde divisie af en maakt zelfs kans op lijfsbehoud. Op eigen veld werd Hoogland met 4-1 verslagen. De Naaldwijkse treffers kwamen op naam Mark van der Zalm, Ouanis Kellouh, Hidde van der Arend en Jedsel Markes. Bij Hoogland redde Bas Wobbes bij een 3-0 achterstand de eer.