'Overseas’ Voorburg CC blijven thuis

13 April 2020, 07:42 uur
Sport
mainImage
Nic Smit op weg naar zijn matchwinning 87 not out (foto: Catch of the Day BV)

De cricketbond (KNCB) heeft drie mogelijke scenario’s geschetst voor de cricketcompetitie 2020. In geen enkele klasse geldt in 2020 een promotie- of degradatieregeling. Alle overzeese versterkingen van Topklasseclub Voorburg CC zijn vooralsnog in eigen land gebleven (Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika) in verband met de geldende reisbeperkingen.

In het eerste scenario, dat ingaat als de sportaccommodaties vanaf 28 april worden vrijgegeven, worden de competities op de normale manier gespeeld. De Topklassecompetitie gaat dan ‘gewoon’ van start op zaterdag 2 mei, wanneer Voorburg CC in Schiedam tegen Excelsior ’20 speelt.

Het tweede scenario geldt als de sportaccommodaties na 28 april, maar vóór 1 juli worden vrijgegeven. De competities starten dan vanaf de datum die realistisch haalbaar is. Het streven is dan om alle elftallen de gelegenheid te geven om zoveel mogelijk wedstrijden af te laten werken.

Het derde scenario geldt als de competities pas na 5 juli kunnen worden gestart. In dat geval wordt er een Twenty20-programma in alle klassen gespeeld.