Oud-speelster en politica Van der Laan wil voorzitter KNVB worden

26 March 2024, 09:09 uur
Sport
mainImage
ANP
Jeanet van der Laan.

Jeanet van der Laan, oud-international en voormalig lid van de Tweede Kamer, wil voorzitter van de KNVB worden. Dat zegt de 44-jarige Van der Laan bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Zondag stelde Hans Nijland zich eveneens kandidaat. Van der Laan en de voormalige directeur van FC Groningen zijn daarmee tegenkandidaten voor politiecommissaris Frank Paauw, die door het bondsbestuur van de KNVB is voorgedragen om Just Spee op te volgen.

Van der Laan gaf in het radioprogramma aan dat ze al eerder haar interesse had kenbaar gemaakt. "Ik heb mijn vinger opgestoken in het traject om voorzitter te worden van de KNVB, dat was al in december", zei Van der Laan. "Het lijkt mij een van de mooiste banen van het land."

De 29-voudig international hoopt nu via een alternatieve route alsnog in aanmerking te komen. "Je kan ook buiten de voordracht van de KNVB een kandidatuur stellen", legde Van der Laan uit. "Een van de mogelijkheden is om tien handtekeningen te verzamelen van vertegenwoordigers van clubs. Dat wil ik gaan doen, dat ben ik van plan."

"Zeker ook door de aankondiging van Nijland is het speelveld veranderd en ik denk dat het goed is als ik me daarnaast positioneer", aldus Van der Laan.

De voetbalbond zoekt per 1 juni een opvolger van Spee, die om gezondheidsredenen zijn functie neerlegt. De clubs komen deze week bijeen en praten met de KNVB en met de door de KNVB voorgedragen Paauw. Tegen de mogelijke komst van Paauw bestaat weerstand, vooral bij supporters. Op de tribunes bij meerdere clubs waren in de afgelopen weken spandoeken te zien en spreekkoren te horen.


Door: ANP