Oud-directeur Nijland wil kandidaat voor voorzitterschap KNVB zijn

24 March 2024, 22:24 uur
Sport
mainImage
ANP

Hans Nijland wil kandidaat worden om Just Spee op te volgen als voorzitter van de KNVB. De voormalig algemeen-directeur van FC Groningen wordt door Supporterscollectief Nederland naar voren geschoven als tegenkandidaat voor Frank Paauw, de Amsterdamse hoofdcommissaris van politie, die door het bondsbestuur van de KNVB is voorgedragen.

Nijland is momenteel voorzitter van amateurclub HSC uit Sappemeer en staat open voor de functie, bevestigt het Supporterscollectief eerdere berichtgeving in De Telegraaf. In een brief aan de achterban die ook naar alle clubs is gestuurd, bepleit het Supporterscollectief dat de clubs bij de KNVB vragen om een tegenkandidaat voor Paauw, zodat er iets te kiezen valt.

"Volgens de statuten kunnen clubs een kandidaat aandragen als er steun is van tien leden (clubs). We hebben ook al nagedacht over geschikte tegenkandidaten, die ervaring hebben in zowel het betaald voetbal als het amateurvoetbal en ook de positie van supporters op waarde schatten. Daarbij kwamen we uit bij Hans Nijland." Nadat de pluspunten van Nijland zijn opgesomd staat in de brief: "En bovenal: hij staat open voor deze functie."

Het was de bedoeling dat er aanstaande donderdag op de bondsvergadering in Zeist gestemd zou worden over de benoeming van Paauw. De voetbalbond heeft de buitengewone bondsvergadering echter verplaatst van 28 maart naar 27 mei op verzoek van de gemeente Zeist, omdat die gemeente moeilijk bereikbaar is die dag door het muzikale paasspektakel The Passion.


Door: ANP