Oranje sluit seizoen af met troostfinale tegen Italië

18 June 2023, 10:14 uur
Sport
mainImage
ANP
Ronald Koeman.

Het Nederlands elftal sluit een lang seizoen af met een wedstrijd tegen Italië om de derde plaats van de Nations League. Ronald Koeman wil geen spelers sparen. De bondscoach kijkt al vooruit naar de duels van september met Griekenland en Ierland in de EK-kwalificatie.

Koeman wilde zaterdag niet verklappen of Justin Bijlow opnieuw het doel verdedigt. Mogelijk keert Andries Noppert terug onder de lat. Noa Lang maakte woensdag als invaller in de verloren halve finale tegen Kroatië (4-2) een betere indruk dan Xavi Simons. En Teun Koopmeiners kwam niet helemaal uit de verf als aanvallende middenvelder.

Italië verloor donderdag de halve eindstrijd tegen Spanje (2-1). Bondscoach Roberto Mancini kiest in de troostfinale voor een aantal andere spelers. Italië is de regerend kampioen van Europa maar ontbrak eind vorig jaar voor de tweede keer op rij op een WK.

Het duel tussen Nederland en Italië begint om 15.00 uur in Enschede. De aftrap van de finale tussen Kroatië en Spanje is om 20.45 uur in De Kuip.

 


Door: ANP