Oranje oefent met vijf verdedigers tegen Schotland

2 June 2021, 04:13 uur
Sport
mainImage
ANP
Daley Blind.

Het Nederlands elftal grijpt een oefenduel met Schotland aan om met een systeem met vijf verdedigers en slechts twee aanvallers te oefenen. Beide deelnemers aan het EK treffen elkaar vanaf 20.45 uur in Estádio Algarve van het Portugese Almancil.

Bij het Nederlands elftal is het de vraag of Daley Blind al voldoende fit is om als derde centrale verdediger te starten, naast Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij. De Amsterdammer is hersteld van een enkelblessure die hem de afgelopen 6 weken aan de kant hield.

Veel ogen zullen ook gericht zijn op de doelman van Oranje, nu Frank de Boer heeft besloten de positief op corona geteste Jasper Cillessen niet op te nemen in zijn definitieve selectie voor het EK. De bondscoach moet bepalen of Tim Krul of Maarten Stekelenburg zijn eerste keeper wordt. Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Marten de Roon zullen waarschijnlijk het middenveld van Oranje vormen.

De ontmoeting met Schotland is de voorlaatste test van Oranje voor het eerste groepsduel van 13 juni met Oekraïne. Nederland oefent zondag nog tegen Georgië in Enschede. Oranje stuit na Oekraïne nog op Oostenrijk (17 maart) en Noord-Macedonië (21 maart) in de groepsfase van het EK. Schotland zit in een poule met Engeland, Kroatië en Tsjechië.


Door: ANP