Oranje met Veltman, Hateboer en Aké tegen Polen

4 September 2020, 20:15 uur
Sport
mainImage
ANP
Nathan Aké.

Joël Veltman, Hans Hateboer en Nathan Aké beginnen om 20.45 uur met het Nederlands elftal aan de thuiswedstrijd tegen Polen in de Nations League. De drie verdedigers krijgen een kans in Oranje omdat verdedigers Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries en Daley Blind niet beschikbaar zijn.

Normaal gesproken had Stefan de Vrij de geblesseerde De Ligt in het centrum van de defensie vervangen. De verdediger van Internazionale haakte donderdag echter ook geblesseerd af. Aké speelt komend seizoen voor Manchester City, dat maar liefst 45 miljoen voor hem aan Bournemouth betaalde. Veltman verliet Ajax voor Brighton & Hove Albion. Hateboer beleefde een sterk seizoen met Atalanta Bergamo.

De basisploeg van Oranje voor het eerste duel in de tweede editie van de Nations League kent verder weinig verrassingen. Jasper Cillessen verdedigt het doel in de Johan Cruijff ArenA, waar nog geen toeschouwers welkom zijn. Virgil van Dijk draagt de aanvoerdersband en Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Marten de Roon zijn de middenvelders van Oranje. Memphis Depay, Steven Bergwijn en Quincy Promes mogen van bondscoach ad-interim Dwight Lodeweges de aanval vormen.

Mohamed Ihattaren, Perr Schuurs en Owen Wijndal debuteren mogelijk als invaller voor Oranje.

Bij Polen ontbreekt topscorer Robert Lewandowski, die rust krijgt na zijn inspanningen van vorige maand voor Bayern München in de Champions League. Piotr Zielinski en Krzysztof Piatek vormen nu het aanvalsduo van Polen. Arek Milik start op de bank.

Opstellingen:

Nederland: Cillessen; Hateboer, Veltman, Van Dijk en Aké; Wijnaldum, De Roon en Frenkie de Jong; Bergwijn, Depay en Promes.


Door: ANP