Nieuwkomers helpen RKAVV aan zege op VUC

6 July 2020, 08:13 uur
Sport
mainImage

RKAVV heeft het eerste treffen na de coronaperiode winnend afgesloten. Op eigen veld versloeg het VUC met 2-0, en daarmee werden de Pinguïns nog enigszins gespaard. Eerder op de ochtend won RKAVV O23 met 4-0 van VUC 2.

Het was voor iedereen even wennen, maar al vrij snel voelde deze zondag op De Kastelenring weer erg vertrouwd aan. Bijna vier maanden geleden speelde RKAVV en VUC een wedstrijd, toevalligerwijs tegen elkaar in het Haaglanden Voetbal toernooi. Veel mensen hadden de moeite genomen om een bezoek te brengen aan het duel.

VUC probeerde vanaf de aftrap hoog druk te zetten, RKAVV speelde zich hier vrij eenvoudig onderuit en erg lang bleek dit ook niet vol te houden voor de manschappen van de nieuwe VUC-trainer Jeroen Hoefnagel. Sneller dan verwacht liet RKAVV de bal rondgaan zoals het zo vaak had gedaan in het afgelopen seizoen. Op het middenveld zorgden Giorgio Achterberg en de van Scheveningen overgekomen Esin Gula voor de nodige rust. Voorin kwam vanaf de zijkanten de dreiging vooral van Zakaria Amrani en Hayden Bergen. RKAVV maakte het spel en VUC moest veelal achter de bal aan. De Leidschendamse achterhoede gaf vrijwel niets weg en doelman Donny van der Helm had een prima reactie op een vrije trap van Danny de Jel.

RKAVV kreeg wel een aantal goede kansen. Zakaria Amrani schoot op doelman Verstraten en een fraaie inzet van Justin van Rijswijk zeilde langs de kruising. Ook aanvalsleider Jeremy van Lochem kreeg twee goede mogelijkheden om de score te openen. Zijn inzetten gingen echter over en op de lat. Ondanks een duidelijk overwicht voor RKAVV was er halverwege nog niet gescoord.

In de rust werd er veel gewisseld en bij RKAVV kwamen er drie nieuwkomers binnen de lijnen. Ayoub Boukhari, Asim Metin en Justin Lopes maakten hun eerste minuten in het shirt van RKAVV. De eerste vijf minuten van het tweede bedrijf kwam VUC wat meer naar voren maar tot echte kansen kwamen de wit-zwarten niet. RKAVV nam al snel het initiatief weer over en binnen een kwartier had Ayoub Boukhari zijn eerste doelpunt voor RKAVV al te pakken. Na een fraaie aanval rondde, van Sparta Rotterdam overgekomen, Boukhari op aangeven van Luuk van der Sman af: 1-0.

Na ruim een uur spelen verdubbelde een andere debutant de score. Asim Metin veroverde de bal op de middenlijn, gooide er een fraaie solo uit waarna hij Joep Roovers alleen voor de doelman zette. Zijn inzet werd gekeerd maar in de rebound scoot Metin alsnog binnen. Een mooie beloning voor zijn inzet van daarvoor. De tank bij VUC raakte aardig leeg waardoor RKAVV nog meer kansen kon creëren. Op een fraaie steekpass van Ayoub Boukhari kon Jeremy van Lochem afronden, hij stond hierbij echter buitenspel. RKAVV speelde een prima wedstrijd, maar had het vizier in de afronding nog niet helemaal op scherp staan. De selectie van RKAVV gaat nu genieten van ruim drie weken vakantie waarna het tweede deel van de voorbereiding van start gaat.

Door: RKAVV/ PR