NAC Breda kiest voor Hagenaar De Graaf als hoofdtrainer

14 July 2021, 13:14 uur
Sport
mainImage
Edwin de Graaf.

Assistent-trainer Edwin de Graaf heeft bij NAC Breda promotie gemaakt. De Brabantse eerstedivisieclub heeft hem aangesteld als hoofdcoach voor het nieuwe seizoen. De 41-jarige oefenmeester haalde onlangs het hoogste trainersdiploma in Nederland (UEFA Pro) en is daardoor nu gerechtigd om als hoofdcoach actief te zijn in het betaald voetbal.

De Graaf (41) fungeerde bij het begin van dit seizoen al als interim-hoofdcoach, als opvolger van de opgestapte Maurice Steijn. Die besloot vorige maand zijn functie in Breda in overleg neer te leggen vanwege bedreigingen vanuit de achterban aan hem en zijn gezin. De Graaf, oud-speler van NAC, fungeerde in het vorige seizoen als assistent van Steijn.

De Graaf is benoemd voor één seizoen. "We hebben afgelopen seizoen van dichtbij kunnen zien wat Edwin in zijn mars heeft", laat algemeen directeur Mattijs Manders weten. "Hij kent de weg die we zijn ingeslagen en wij zijn dan ook blij te kunnen melden dat Edwin onze nieuwe hoofdtrainer is."

De Graaf kijkt uit naar zijn nieuwe baan. "Persoonlijk ben ik erg blij met het vertrouwen van de club om mij hoofdtrainer te maken. Ik ken NAC natuurlijk erg goed. Niet alleen vanuit mijn tijd als speler, maar ook van afgelopen jaar als assistent. Ik zie erg uit naar mijn eerste klus als hoofdtrainer."

De Graaf is bij NAC tevens toegetreden tot het zogenoemde technisch hart. Met Eric Hellemons en Lex Schoenmaker jr. gaat hij het technisch beleid vormgeven. Manders zal de zakelijke kant voor zijn rekening nemen.

Het technisch hart is in de plaats gekomen van de functie van technisch directeur. Clubicoon Ton Lokhoff besloot vorige maand na amper drie maanden alweer op te stappen, omdat hij niet goed kon samenwerken met de toenmalige technische staf. Kort daarna vertrok ook hoofdcoach Steijn.


Door: ANP