Mooie scores tijdens regiokampioenschappen

15 July 2019, 14:31 uur
Sport
mainImage
KNHS
Team Horses for Heezen: Dennes Mieras, Pamela Baggerman, Kevin Heezen, Anneloes de Kreij en reserve/commandant Marion vd Akker.

Dit weekend vonden bij De Develruiters in Heerjansdam de regiokampioenschappen dressuur voor paarden plaats. Maar liefst 66 dressuurcombinaties wisten er een startbewijs voor de Hippiade, de landelijke outdoorkampioenschappen volgende maand in Ermelo, te bemachtigen. Ook het team Horses 4 Heezen, dat de Teamdressuur Kür op Muziek won mag de regio Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de Hippiade. Kim Noordijk (Galder) behaalde met de NRPS hengst D'Joep de hoogste totaalscore van maar liefst 75,792% en werd daarmee regiokampioen in de klasse M1. Als regiokampioenen werden dit weekend ook gehuldigd: Fransje van der Meer ('s Gravenhage) met Histaria in de klasse ZZ-L, Mara de Vries (Poederoijen) met Icerole DVB in de klasse Z2, Shanika de Bruijn (Wateringen) met El Chica in de klasse Z1, Jorian Stoppelenburg (Ridderkerk) met Huub in de klasse M2, Emma van den Hooven (Hazerswoude-Dorp) met Severo in de klasse L2, Michelle de Bruijn (Rockanje) met Jingaloo in de klasse L1 en Nicole Maat (Berkel en Rodenrijs) met Kenzy de la Tiny in de klasse B. Alle regiokampioenen ontvingen naast het kampioenslint,de beker en de felbegeerde KNHS Regio Zuid-Holland pin, mooie prijzen, toegangskaarten voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen in Rotterdam.

Voor het eerst tijdens de outdoor regiokampioenschappen mochten alle combinaties in de klassen ZZ-L en Z2 een Kür op Muziek rijden. Daarmee werd het publiek getrakteerd op een mooi programma van zeer uiteenlopende Küren afgewisseld met een interessante demonstratie van Kelly de Geus dressuurtraining aan de hand, “van basis tot piaffe”.


Door: KNHS