Voorburgs Dagblad | 'Meedoen is al een prestatie op zich'

'Meedoen is al een prestatie op zich'

mainImage
De prijsuitreiking bij het onderdeel zwemmen.

Maar liefst 400 sporters met een verstandelijke beperking uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland namen vandaag in en rond de Sportcampus in het Haagse Zuiderpark deel aan de Special Olympics Regionale Spelen. Het evenement werd op traditionele wijze voor geopend verklaard, met onder andere de ‘Parade of Athletes’, een Torch Run en een officieel startschot door wethouder Richard de Mos. Maar liefst zeven sportonderdelen waren dit jaar vertegenwoordigd: bocce, beachvolleybal, MATP, atletiek, voetbal, paardrijden en zwemmen. De Special Olympics Regionale Spelen is een mooie opmaat naar de Special Olympics Nationale Spelen die van 12 tot 14 juni 2020 in Den Haag plaatsvinden.

Voorzitter Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag Anja Overhoff richtte zich in haar openingswoord tot de sporters: “Ik vind het fantastisch dat jullie vandaag allemaal naar de Sportcampus zijn gekomen. Dat jullie meedoen aan de Special Olympics Regionale Spelen is al een heel knappe prestatie op zich: dat betekent dat jullie minimaal zes maanden lang minimaal één keer per week onder deskundige begeleiding keihard hebben getraind. Sporten is leuk, gezond en zorgt voor verbroedering. Daarom vinden wij het belangrijk om te laten zien dat sporten voor iedereen mogelijk en toegankelijk is. We zijn er ontzettend trots op dat deze regio zoveel fanatieke topsporters kent en ik wens jullie vandaag heel veel succes en plezier.”

Na het openingswoord werd de vlag gehesen door wereldkampioenen beachvolleybal Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, samen met de G-sportambassadeurs van Team Den Haag Tobi, Ricardo, Esther en Ilonka. Wethouder Richard de Mos gaf na de openingsceremonie het officiële startschot van de Special Olympics Regionale Spelen. 

De meeste wedstrijden werden gehouden in en rondom de Sportcampus in het Zuiderpark. De sportonderdelen bocce, beachvolleybal en MATP vonden plaats in de Sportcampus. Voor atletiek werd uitgeweken naar AV Sparta en voor voetbal naar voetbalclub WIK, op loopafstand van de Sportcampus. Bij manege Berestein werd het onderdeel paardrijden gehouden en de zwemmers traden aan in het Hofbad. Na alle wedstrijden volgde om 16.00 uur de prijsuitreiking.

 


Foto: Marian Bouthoorn