Max Verstappen start in GP Monaco toch vooraan

23 May 2021, 14:54 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen begint de Grote Prijs van Monaco vanaf de voorste startplek. Charles Leclerc, die zaterdag in de kwalificatie poleposition veroverde, kreeg op weg naar de startopstelling toch te maken met versnellingsbakproblemen. "Nee, nee, nee, nee. De versnellingsbak, jongens", zei Leclerc over de boordradio. De Monegask sloeg even zijn handen voor het vizier van zijn helm.

De 23-jarige coureur van Ferrari was aan het einde van de kwalificatie in de vangrails geschoten. Daarbij brak onder meer het rechtervoorwiel van de auto af. Ferrari vreesde dat ook de versnellingsbak beschadigd zou zijn, maar inspectie door de monteurs bracht geen "zichtbare gebreken" aan het licht. Als de versnellingsbak vervangen had moeten worden, had Leclerc voor straf vijf plaatsen naar achteren gemoeten op de startopstelling.

Ferrari besloot de gok te wagen, maar Leclerc merkte op het circuit al snel dat er wel degelijk problemen waren. De Monegask reed zijn auto terug de pits in en stapte uit. Leclerc kan niet meedoen aan de GP door het prinsdom. Verstappen, tweede in de kwalificatie, voert om 15.00 uur het startveld aan. De Nederlander heeft in het WK 14 punten achterstand op leider Lewis Hamilton.


Door: ANP