Liz Rijsbergen (ADO Den Haag) genomineerd voor Eredivisie Award

3 August 2023, 15:20 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag

Liz Rijsbergen, die afgelopen seizoen speelde voor ADO Den Haag, is genomineerd als beste speler in de Vrouwen Eredivisie van het seizoen 22/23. Ze neemt het op tegen Daphne van Domselaar, Tiny Hoekstra, Fenna Kalma en Marisa Olislagers.

Rijsbergen begon haar voetballoopbaan bij Voorschoten'97 en heeft daar twaalf jaar gespeeld, totdat zij de overstap maakte naar de Beloften van ADO Den Haag Vrouwen. Na twee seizoenen bij het Beloftenelftal en drie jaren bij de hoofdmacht, waarin zij tot 80 optredens kwam en 32 doelpunten maakte, staat de 21-jarige Rijsbergen komend seizoen op het veld bij FC Twente.

Bij de mannen maken Václav Černý, Santiago Giménez, Dávid Hancko, Orkun Kökcü en Xavi Simons kans op de titel voor Eredivisie Speler van het Jaar.

De prijzen worden op maandag 4 september om 20.30 uur uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards in Utrecht. De awardshow is live te zien op ESPN. Vorig jaar wonnen Jurriën Timber (Ajax) en Fenna Kalma (FC Twente Vrouwen) de Awards.

Andere prijzen

Naast de Eredivisie Spelers van het Jaar-awards wordt nog een aantal andere prijzen uitgereikt: Johan Cruijff Talent van het Jaar, Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar, Doelpunt van het Jaar en de Eredivisie Oeuvre Award. De kanshebbers op deze awards worden de komende weken bekendgemaakt.

Ook wordt op 4 september de Voetbal Geeft Prijs uitgereikt, een initiatief van de VriendenLoterij. Met deze prijs worden Eredivisieclubs gestimuleerd om nieuwe maatschappelijke projecten te realiseren.