Lintje voor Henk Tuinman

12 June 2018, 09:57 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Onlangs reikte burgemeester Klaas Tigelaar aan H.K. (Henk) Tuinman uit Den Haag, een Koninklijke onderscheiding uit. Deze feestelijke uitreiking vond plaats in de Kruisheuvelkerk in Leidschendam. De G-afdeling (spelers met een beperking) van SEV sloot hier het jaarlijkse voetbalkamp af. Dit weekend vierden zij ook hun 25-jarig bestaan. De heer Tuinman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Henk Tuinman is voor de G-afdeling bij voetbalvereniging SEV vrijwilliger van het eerste uur . Sinds 1993 is hij trainer en begeleider geweest van een G-team en is nu secretaris van de G-commissie. Hij startte 25 geleden met zijn zoon bij SEV. Er zijn nu twee G-teams die in competitieverband spelen.

Gehandicaptensport

De heer Tuinman is ook 25 jaar vrijwilliger bij Stichting Sportbelang Gehandicapten (SGK). Hij organiseert al vele jaren het jaarlijkse voetbalkamp en de fietsvakantie. Dit doet hij twee keer per jaar. Hij was jarenlang actief tijdens de wekelijkse schaatsactiviteit voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook is hij twee ochtenden per week actief op kantoor bij het SGK om te zorgen dat alle sportmaterialen op orde zijn en dat sportevenementen en -reizen kunnen plaatsvinden. SGK schreef in de aanbeveling over de decorandus: “Zonder mensen zoals Henk Tuinman zouden wij onze deuren wel kunnen sluiten.”

Toen de zoon van het gezin Tuinman in 2002 bij Stichting Middin in Wassenaar ging wonen werd decorandus ook daar actief als vrijwilliger. Hij begeleidt zijn zoon naar de sportschool en gaat met andere cliënten in de bus naar het zwembad in Wassenaar. Hij coördineert deze sportieve activiteit al jaren met veel inzet en plezier. Ook helpt hij ieder jaar met alle kerstactiviteiten.