Lex Immers leidt NAC naar finale tegen NEC

21 May 2021, 00:26 uur
Orange Pictures
Lex Immers (r)

Voor FC Emmen is het avontuur in de eredivisie na drie jaar voorbij. Na een indrukwekkende opmars in de afgelopen maanden sneuvelde de Drentse club alsnog in de play-offs.

NAC – met twee ingehuurde Feyenoorders, van wie centrumverdediger Ramon Hendriks uitblonk - won in stadion De Oude Meerdijk na strafschoppen. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was de stand: 1-1. NAC strijdt zondag op eigen veld tegen NEC om de felbegeerde promotie naar de eredivisie.

FC Emmen had in de eerste helft al wel een overwicht, maar creëerde nauwelijks kansen. Dankzij Hagenees Lex Immers nam het gedoseerd spelende NAC in de 16e minuut een voorsprong. Na de rust drong FC Emmen nog meer aan en de Brabantse ploeg bleek niet bestand tegen de Drentse druk.

Na een half eigen doelpunt van Ramon Hendriks in de 80e minuut (1-1) miste FC Emmen legio kansen op de zege, ook in de verlenging. In de strafschoppenreeks (3-4) faalden Keziah Veendorp en Sergio Peña namens Emmen. Doelman Nick Olij redde twee keer. Voor NAC kwam Dion Malone uit een strafschop niet tot scoren.

NEC won voor 1500 fans in de eigen Goffert in een aardig duel van het tegenvallende Roda JC Kerkrade, 3-0. NEC had eerder in de toegift van het voetbalseizoen Almere City FC al verslagen.

Met een indrukwekkend schot uit een verre van gemakkelijke hoek opende Bart van Rooij al na 5 minuten de score. Hij deed dat na een pass van Jordy Bruijn. Bruijn had ook een groot aandeel in de 2-0, in de extra tijd van de eerste helft. Na een uur zorgde Jonathan Okita voor de definitieve beslissing in Nijmeegs voordeel.