Voorburgs Dagblad | Kruijswijk pleit voor hittemaatregelen

Kruijswijk pleit voor hittemaatregelen

mainImage
Steven Kruijswijk

Wielrenner Steven Kruijswijk vindt dat de organisatie van de Tour de France voortaan maatregelen moet nemen bij extreme temperaturen. De kopman van Jumbo-Visma opperde na de door Caleb Ewan gewonnen zestiende etappe onder meer om vroeger te starten of de etappe in te korten. "Je ziet dat overal maatregelen worden genomen, maar wij gaan gewoon door", zei de nummer drie van het klassement aan de finish in Nîmes.

De renners moesten 177 kilometer afleggen terwijl de temperatuur in het zuiden van Frankrijk opliep tot bijna 40 graden Celsius. "Ik las berichten over code oranje, code geel. Maar waarschijnlijk geldt dat niet voor de Tour de France. Wij gaan gewoon door. Dat is best apart", aldus Kruijswijk. "Iedereen stond bij de start al te zweten. Het is ook niet zo dat we lekker om 8.00 uur 's ochtends starten, nee wij starten op het heetst van de dag. Sporten is gezond, maar in deze situatie waarschijnlijk iets minder."

Fuglsang

Jakob Fuglsang is afgestapt in de Ronde van Frankrijk, maar niet vanwege de warmte. De Deense klassementsrenner van Astana kwam ten val in de zestiende etappe met start en finish in Nîmes en besloot af te stappen. Ook Sunweb-renner Cees Bol was betrokken bij de valpartij, maar hij stapte weer op de fiets.

Fuglsang viel ook in de eerste etappe en liep toen een hoofdwond op. De Deen stond na de vijftiende etappe op de negende plaats in het klassement, op 5.27 minuten van geletruidrager Julian Alaphilippe.


Foto: ANP