Koning en voetbalprominenten bij herdenking Johan Cruijff

8 September 2022, 16:57 uur
Sport
mainImage
ANP

Koning Willem-Alexander en diverse prominenten uit de voetbalwereld bezoeken op woensdag 21 september in Amsterdam een herdenkingsbijeenkomst voor Johan Cruijff. Het Nederlandse voetbalicoon, in 2016 overleden, werd 75 jaar geleden geboren. Bovendien is het 25 jaar geleden dat Cruijff zijn foundation oprichtte.

Tijdens de bijeenkomst in de Johan Cruijff ArenA, genaamd The Cruyff Legacy Summit, blikken genodigden terug op het leven en het werk van de beroemde nummer 14. Koning Willem-Alexander opent de bijeenkomst. Daarna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over diverse onderwerpen. Zo praten de Franse trainer Arsène Wenger en bondscoach Sarina Wiegman van EK-kampioen Engeland over onder meer leiderschap en rolmodellen. Ronald Koeman, die na het WK terugkeert als bondscoach van het Nederlands elftal, gaat met onder anderen Frank Rijkaard en Jordi Cruijff herinneringen ophalen aan de overleden Amsterdammer. Ook paralympisch kampioene Marlou van Rhijn en directrice Tanja Dik van de ArenA komen aan het woord.

"Steeds als een Cruyff Court wordt geopend of als iemand z'n diploma haalt op het Johan Cruyff Institute, ben ik trots op mijn vader en zijn nalatenschap", zegt zoon Jordi Cruijff. "Als familie is het onze plicht om die nalatenschap in leven te houden. Deze bijeenkomst geeft ons de kans om iedereen te laten zien hoe dankbaar we zijn dat ze ons daarbij helpen."

 


Door: ANP