Koeman: duel met Duitsland nog niet cruciaal

2 September 2019, 15:48 uur
Sport
mainImage

Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal ziet de uitwedstrijd van vrijdag tegen Duitsland in de EK-kwalificatie niet als een cruciale ontmoeting. "Wij moeten gewoon twaalf punten tegen Estland en Wit-Rusland halen en in onze onderlinge duels met Noord-Ierland meer punten halen. Dan komt het goed", verwacht hij.

Koeman beseft dat het door hem bedachte scenario kan veranderen als Duitsland onverhoopt punten tegen Noord-Ierland gaat verspelen. "Maar er zijn zo veel scenario's", zei hij. "Dat zien we dan wel. Ik denk dat de wedstrijd tegen Duitsland nog niet cruciaal is. Maar ieder punt dat we daar halen is natuurlijk meegenomen. Het is een sterke ploeg. We hebben in korte tijd driemaal tegen ze gespeeld. Het ligt dichtbij elkaar. Dat is een compliment voor Oranje."

De beste twee ploegen van iedere kwalificatiegroep plaatsten zich rechtstreeks voor het EK van volgend jaar in twaalf landen. Noord-Ierland leidt groep C van de EK-kwalificatie met de volle score van 12 punten uit vier duels, gevolgd door Duitsland met 9 punten uit drie duels. Nederland heeft pas tweemaal gespeeld en slechts drie punten. Oranje mag nog play-offs spelen als het derde wordt.

De huidige stand geeft een enigszins geflatteerd beeld omdat Noord-Ierland niet alleen vaker in actie is gekomen. De koploper speelt de laatste vier kwalificatiewedstrijden nog tegen Nederland en Duitsland.


Door: ANP