KNVB wil uitbreiden en gaat mogelijk verhuizen

24 October 2024, 15:37 uur
Sport
mainImage
ANP

De KNVB heeft geïnteresseerde gemeenten opgeroepen om zich te melden om mogelijk de voetbalbond in de toekomst te huisvesten. Dat staat in een advertentie in het magazine van Binnenlands Bestuur dat op 25 oktober verschijnt.

De KNVB wil uitbreiden, maar het is onzeker of dat op de huidige locatie in Zeist mogelijk is. "De extra hectares die voor de ambities van de KNVB nodig zijn, lijken in Zeist vooralsnog niet voorhanden", schrijft Binnenlands Bestuur. "Hoewel de gesprekken met de gemeente nog lopen en niet zijn afgebroken, zet de KNVB de deur voor andere gemeenten alvast wijd open."

"De ambitie van de KNVB omvat optimale ondersteuning van alle nationale teams, zowel mannen, vrouwen als de topteams in de jeugdopleiding", stelt de voetbalbond in een bericht op zijn website. "Maar de ambitie reikt ook verder. We willen topopleidingen blijven verzorgen voor trainers, coaches en bestuurders; regelgeving en rechtspraak bieden bij tuchtzaken en medische begeleiding faciliteren aan zowel topvoetballers als amateurs. Daarnaast gaat onze ambitie ook over het innoveren en 'slimmer' maken van het voetbal met bijvoorbeeld nieuwe speelvormen. Tot slot ondersteunt de KNVB de aangesloten clubs met betrekking tot financiële, juridische en ruimtelijke expertise in een complexe wereld met steeds meer regels."

Goede bereikbaarheid

De bieding staat niet alleen open voor gemeenten in het midden van Nederland, gaf een woordvoerder aan bij Binnenlands Bestuur. Goede bereikbaarheid en een internationaal vliegveld op circa een uur rijden zijn wel pluspunten. Net als een setting die genoeg privacy biedt aan de internationals.

"We nodigen alle geïnteresseerde gemeenten én onze huidige partner de gemeente Zeist uit om te reageren en samen met ons een plan te maken voor een campus van de toekomst", aldus de KNVB. "Een plan waarmee we onze verantwoordelijkheid nemen door duurzaam te investeren in de toekomst van ons voetbal, hoogwaardig natuurgebied te ontwikkelen en de maatschappelijke impact in de regio te vergroten."

De KNVB is sinds 1965 gevestigd in Zeist.


Door: ANP