KNVB neemt mogelijk strafschopmoment Feyenoord-PSV mee in evaluatie

25 January 2024, 14:29 uur
Sport
mainImage
ANP

De afdeling scheidsrechterszaken van de KNVB neemt het mogelijke strafschopmoment voor PSV in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord van woensdag mee in de komende evaluatie. "Net zoals in andere gevallen in wedstrijden waar iets om te doen is", legt een woordvoerder van de KNVB uit. De bond doet verder nu geen uitlatingen over het moment, dat vermoedelijk ook besproken zal worden in de groep met alle scheidsrechters, die eens in de zoveel tijd bij elkaar komen.

PSV verloor in de achtste finales van de KNVB-beker met 1-0 van Feyenoord. In de tweede helft dachten de Eindhovenaren recht te hebben op een penalty toen Mats Wieffer een overtreding maakte op Noa Lang. Scheidsrechter Dennis Higler gaf geen strafschop en videoscheidsrechter Clay Ruperti greep ook niet in, tot woede van PSV-coach Peter Bosz. "Dat een scheidsrechter dat niet ziet, dat kan. Dat is misschien best moeilijk. Maar de videoscheidsrechter ziet de beelden. Hij raakt hem vol op zijn voet. Het was een strafschop en bovendien een tweede gele kaart voor Wieffer. Dan zou het waarschijnlijk 1-1 zijn geworden en speel je daarna tegen tien man."

Op de persconferentie, even na de wedstrijd, was de woede bij Bosz nog niet bekoeld. Toen enkele journalisten twijfelden of het wel een strafschop was, zei hij: "Heb je het soms aan Jules de Corte gevraagd?", zei hij grappend, daarmee verwijzend naar de in 1996 overleden blinde liedjesschrijver. "Ik wil hier best met jullie over in discussie, maar die discussie gaan jullie niet winnen."

 


Door: ANP