Knappe zege van ADO op NAC, maar rood voor spits Verheydt

4 February 2023, 11:11 uur
© OrangePictures
Thomas Verheydt.

ADO Den Haag heeft voor de tweede keer dit seizoen van NAC weten te winnen. In Den Haag won de ploeg van trainer Dick Advocaat met 2-1 van de Bredanaars. In de eerste helft kwamen de Hagenaars op voorsprong door Wehrmann die van dichtbij kon binnenschieten. Vervolgens verdubbelde Verheydt via het been van Velthuis de score. Er leek niet veel aan de hand, aangezien ook in de tweede helft de thuisploeg in eerste instantie het betere van het spel had. Een kwartier voor tijd maakte Velanas het weer spannend door volkomen vrij de 2-1 binnen te koppen. Een zenuwslopend Haags Kwartiertje volgde, maar ADO Den Haag hield stand en haalde daardoor drie hele belangrijke punten binnen.

De spanning steeg en de Parel van het Zuiden leek in de slotfase door te drukken. Zeker nadat de scheidsrechter de rode kaart presenteerde aan Thomas Verheydt na een onschuldig ogende overtreding op het middenveld. Ook met een man meer kwamen de bezoekers echter niet tot echte kansen. Met de 2-1 zege pakte ADO Den Haag daardoor zeer belangrijke punten tegen een concurrent in de strijd om een plek in het linkerrijtje en de 3de periode.