Kabinet: hervatting betaald voetbal in september

6 May 2020, 20:18 uur
Sport
mainImage
ANP

Het streven van het kabinet is nog steeds om vanaf 1 september weer betaald voetbal in Nederland toe te laten. Premier Mark Rutte vertelde woensdagavond tijdens een persconferentie dat vanaf die datum alle sporten weer zijn toegestaan, mits de maatregelen tegen het coronavirus dat toelaten.

Grote evenementen zijn vanaf 1 september nog niet toegestaan. Dat betekent dat er na 1 september vooralsnog geen toeschouwers welkom zijn bij de profclubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Het kabinet verbood twee weken geleden alle grote evenementen tot 1 september en maakte toen geen uitzondering voor het betaalde voetbal, ook als er sprake was van duels zonder toeschouwers. De KNVB besloot daarop de eredivisie en eerste divisie te beëindigen. Veel clubs uit de eredivisie zijn de afgelopen week weer voorzichtig begonnen met trainen, in kleine groepjes en met voetballers die 1,5 meter afstand van elkaar houden.

De clubs hopen snel weer met de hele selectie te trainen, mits dat veilig is. Zo willen ze zich op het nieuwe seizoen voorbereiden.


Door: ANP