Sport
mainImage
ADO Den Haag
Trainer Virgilio Teixeira.

Jong ADO Den Haag heeft er even op moeten wachten, maar heeft de eerste uitoverwinning in de Derde Divisie te pakken. Er werd zondagmiddag met 1-2 van RKVV Westlandia gewonnen. De doelpunten op Sportpark de Hoge Bomen kwamen op naam van Robin Polley en Killian van Mil.

Met onder anderen Polley, Dehninio Muringen, Maarten Rieder en Lorenzo van Kleef binnen de lijnen voltrok er zich een gelijk opgaande eerste helft in Naaldwijk. Westlandia meldde zich een aantal keren gevaarlijk in de Haagse zestien, terwijl Jong ADO Den Haag veelal de dreiging zocht via de omschakeling. De equipe van trainer Virgilio Teixeira had geen overwicht, maar kwam wel op voorsprong. Polley tekende na 41 minuten spelen voor de bevrijdende 0-1, op aangeven van Lance Duijvestijn.

Westlandia-keeper Edgar Leerdam (ex-ADO Den Haag, evenals Édouard Duplan) moest op de helft van het tweede bedrijf nogmaals de bal uit het doel vissen. Killian van Mil verubbelde, koud in het veld, de marge. De blonde spits werd de diepte in gestuurd en rondde koeltjes af: 0-2.

Omdat Westlandia meer risico’s moest nemen, kreeg Jong ADO Den Haag steeds meer ruimte om de stand nog meer uit te breiden. Ondanks een aantal aardige mogelijkheden lukte dat niet. Aan de andere kant was het nog wel een keer raak; Desley Bransen vond het net met een droge knal. De Haagse overwinning kwam echter niet meer in gevaar, waardoor de eerste uitzege van Jong ADO Den Haag van het Derde Divisie-seizoen dus een feit is.

Ook Quick deed het weer goed. De Hagenaars versloegen ADO '20 met 2-0. De treffers kwamen op naam van Rachid Bouyaouzan en Ronaldo Lima Duarte Lopes. Quick heeft zich door deze derde overwinning op rij op de 12e plaats in de derde divisie genesteld met 17 punten uit vijftien wedstrijden.