Voorburgs Dagblad | Jeugd WK Zeilen zal ook Ldam-Vbg verrassen

Jeugd WK Zeilen zal ook Ldam-Vbg verrassen

mainImage

Internationale zeilbond World Sailing heeft het Jeugd WK Zeilen 2021 toegewezen aan Den Haag. Het Jeugd WK wordt hiermee het officiële test event voor het WK Zeilen in 2022, dat eveneens in Den Haag georganiseerd wordt. Voor beide evenementen hebben de organiserende partijen (het Watersportverbond, TIG Sports en Gemeente Den Haag) een bijzondere toernooidirecteur aangewezen: niemand minder dan tweevoudig Olympisch windsurfkampioen Dorian van Rijsselberghe neemt deze rol op zich.

Richard de Mos, wethouder Sport van de gemeente Den Haag reageert verheugd op de komst van het Jeugd WK Zeilen naar Den Haag. "We zitten nog middenin Sail op Scheveningen, maar er komt weer een mooi topsportevenement naar hét zeilmekka van Noord-West Europa. Dat we dat zijn, bewijzen evenementen als Sail, de Ocean Race, het WK Zeilen in 2022 en het feit dat we een uniek Sailing Innovation Centre hebben op Scheveningen. Zelf ben ik geen zeiler, maar ik word hier wel razend enthousiast van. En dat allemaal in dé stad aan zee van Nederland."
Het Jeugd WK Zeilen wordt iedere vier jaar gehouden en is, naast de Olympische spelen, het meest belangrijke jeugd-zeilkampioenschap voor olympische zeildisciplines.