Jeugd schittert opnieuw bij seizoensafsluiting VCC 1

27 August 2018, 10:24 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Hoofdklassekampioen Voorburg CC gebruikte de laatste wedstrijd van seizoen 2018 weer om te experimenteren met jonge spelers. Drie tieners grepen hun kans: Philippe Boissevain met vijf wickets, Nehaan Gigani met 36 runs en Floris de Lange met zijn eerste 50 op dit niveau. Met sterke jeugdspelers die ieder jaar beter worden naast gelouterde routiniers moet VCC in staat zijn zich in 2019 te handhaven op Topklasseniveau.

Tegen Dosti 2 kon VCC eindelijk eerst gaan batten. Gigani en Hingorani legden een partnership van 52 runs neer voor het eerste wicket (Gigani 36, zijn topscore van het seizoen). In de middle order wist Floris de Lange de schijnwerpers op zich gericht. Net als Nehaan Gigani had hij tot deze wedstrijd nog geen grote score kunnen laten noteren. In deze laatste wedstrijd van het seizoen liet hij zien waartoe hij in staat was en maakte zijn eerste 50 in VCC 1. Samen met de 17-jarige Philippe Boissevain (31 runs) maakte De Lange 68 runs voor het vijfde wicket. Dankzij 18 runs van Mulder en 19 (in zeven ballen) van De Grooth, die zichzelf op 11 had gezet, kwam VCC tot 242 runs.

 

Bowlend startte VCC met Philippe Boissevain en dat bleek een gouden greep. Dosti had geen kaas gegeten van legspin en het herkennen van googly’s en topspinners bleek helemaal ondoenlijk voor de Amsterdammers. Na elf overs was het 12/4. Al deze wickets kwamen op naam van Boissevain, mede dankzij twee stumpings van keeper Hingorani. Boissevain sloot af met de prachtige cijfers 5 voor 15. Daarna vielen middle en lower order ten prooi aan routinier Steffen Mulder (3 wickets voor 8 runs in 5 overs). Yasir Hamid was extreem zuinig (0-3 in 7). Meer dan 43 runs wist het gehavende Dosti niet in de boeken te brengen.

 

VCC v Dosti 2 werd 242 -  43: VCC wint met 199 runs verschil.