Intensieve gesprekken toekomst Kastelenring

20 March 2019, 09:30 uur
Sport
mainImage
Voorburgs Dagblad
Frans van Rossen (rechts) met collega bestuurslid Marcel Graffner (links) en sponsor Hans van der Togt (midden)

RKAVV-voorzitter Frans van Rossen heeft, in de aanloop van de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 8 mei, een opmerkelijk artikel op de clubwebsite geplaatst over de toekomst van het sportcomplex. De inhoud hiervan luidt.

"De gemeentelijke toekomstvisie voor het Sportpark Kastelenring: met de gemeente, de SSK en SEV worden momenteel intensieve gesprekken gevoerd over de slechte staat van de kleedkamers. Hierbij heeft de gemeente de wens geuit voor een ander en intensiever gebruik van het sportcomplex op de langere termijn. Onderwerpen als een sterkere regiofunctie, Buurthuis van de Toekomst, het uitbreiden van het sportaanbod op het complex en het mogelijk samengaan van sportverenigingen tot één club komen daarbij aan de orde. Dit alles kan leiden tot forse (ver)bouw(ings)plannen op ons complex".

"Beide onderwerpen zijn dus onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De gemeente heeft namelijk aangegeven dat er mogelijkheden gaan ontstaan voor een nieuwe tribune met geïntegreerd nieuwe kleedkamers en daarboven een nieuw kantine. Een belangrijke voorwaarde hierbij is het ontstaan van één (omni)vereniging op het complex. Zoiets is niet binnen een paar weken geregeld. En in dat geval ligt het niet voor de hand om ingrijpend in de kantine te investeren als dit niet meer past in de beoogde toekomstplannen van ons sportpark zoals de gemeente die voor ogen heeft".

"In de vergadering van 9 mei 2019 gaan we u een heldere inkijk geven over de verbouwingsplannen van de kantine en u enkele voorstellen voorleggen. Tevens nemen wij u mee in de toekomstvisie van de gemeente inzake ons sportpark. Dit is noodzakelijk om een juiste afweging te kunnen maken voor onze verbouwingsplannen. Noteer dus in uw agenda: donderdag 9 mei 2019, 20:00 uur.
Zorg dat u erbij aanwezig kunt zijn".