Hockeyvrouwen patent op gelijke spelen

8 October 2019, 07:11 uur
anp

Net als in de rest van Nederland, regende het afgelopen weekend ook in Nijmegen. Een regenachtige middag dus voor de dames van Cartouche, die hun stijgende lijn dit weekend tegen QZ graag wilden voortzetten.

Een erg flitsend begin was het niet van de Groenhemden, daar zij na 12 minuten spelen al tegen een 2-0 achterstand aankeken. De gasten wisten echter tweemaal via de corner (Maureen van den Bree & Jill Drabbe) te scoren en kwamen daardoor voor rust nog op gelijke hoogte.

Tweede helft nog steeds regenachtig, maar de formatie van Jaïr Levie wist na vorige week wel weer fatsoenlijk veldspel te laten zien. De ploeg wist dit echter niet om te zetten in een voorsprong, en aan de andere kant was QZ uiterst efficiënt, wat opnieuw resulteerde in een voorsprong voor de thuisploeg, 3-2.
In de 50e minuut maakte Cartouche de gelijkmaker via Olivia Bell en ging daarna opzoek naar de overwinningstreffer. Een uitspeelcorner maakte het spannend, maar deze wisten de dames uit Voorburg helaas niet te benutten.

Opnieuw een gelijkspel voor Cartouche dat volgende week wederom een uitwedstrijd zal spelen. Ditmaal in en tegen Schiedam.