Heren EHC winnen van NHC na spannende pot handbal

17 September 2018, 16:57 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

EHC Heren 1 speelde zaterdagavond 15 september de tweede wedstrijd van het net gestarte seizoen in thuishal De Fluit in Leidschendam. Tegenstander was NHC, de combinatie van Nieuwegein 1 en Houten 2 dat nu als team deelneemt in de eerste divisie. De tribunes zaten weer vol met een leuke mix van jong en niet meer zo jong.

EHC begon redelijk aan de wedstrijd, maar helaas werden in het begin drie grote kansen gemist en NHC maakte de punten wel. Er was dus al snel een achterstand voor EHC van drie á vier punten die een groot deel van de eerste helft bleef staan.

Zowel keeper Rolf Wubben van EHC als de uitblinkende keeper van tegenstander NHC deden het erg goed in de spannende maar ook wat trage eerste helft met weinig hoogtepunten. De ooit vermaarde break van EHC was ook deze wedstrijd te weinig te zien, en dat was nu juist tegen deze wat trage tegenstander een mooi wapen geweest.

Door een prachtig punt van Tim Lammers – hard schot vanaf eigen helft – in de zoemer gingen de teams rusten met een stand van 15-16.

De tweede helft was voor EHC. De verdediging stond nu erg goed en er was voor tegenstander NHC geen doorkomen aan. Aanvallend miste NHC nu veel kansen – tot drie keer toe vanaf de cirkel – en EHC wist de punten wel te maken. Halverwege de tweede helft was er een gat geslagen van zes punten (25-19).

Maar zoals wel vaker stokt de machine van EHC dan ineens. Dat zal wel een combinatie zijn van onervarenheid, omgaan met druk en conditie. Daar moet nog wat aan gewerkt worden. Maar hoe dan ook, NHC kwam steeds dichterbij. Met nog 4 minuten te gaan was het 26-25.

Maar EHC wist, in tegenstelling tot veel duels in het verleden, de overwinning nu wel binnen te slepen. Eerst eindigde een mooi lobje van Dimmy Nolet nog tegen de paal maar daarna maakte Jury van Vliet de bevrijdende 27-25. NHC kwam nog terug tot op één punt en kreeg zelf nog 28 seconden de tijd om er een gelijkspel uit te slepen. Maar die laatste aanval werd niet benut en zo kon EHC de verdiende overwinning pakken. Volgende week zondag de uitwedstrijd tegen debutant Berdos in Bergen.

Doelpuntenmakers
De wedstrijd eindigde zaterdagavond in een 27-26 overwinning. De doelpunten werden gemaakt door Youri Verschut (5), Wessel de Rijk (5), Pim Hessing (4), Tim Lammers (4), Djimmy Nolet (3), Remco Hooijmans (2), Jury van Vliet (2) en Hedi Boumnijel (2).