Halve finale tegen Jong Duitsland

1 June 2021, 00:31 uur
Sport
mainImage

Jong Oranje speelt donderdag in de halve finale van het EK voetbal tegen Jong Duitsland. Dat land won de in Székesfehérvár gespeelde kwartfinale na strafschoppen van Jong Denemarken, 6-5.

Wahid Faghir maakte halverwege de tweede helft het openingsdoelpunt voor de Denen. In de 88e minuut dwong Lukas Nmecha de verlenging af namens de Duitsers. Jonathan Burkardt zette na 100 minuten Duitsland op voorsprong. Daarna bracht Victor Nelsson Denemarken vanaf 11 meter op 2-2. Dat maakte de extra serie strafschoppen noodzakelijk.

Eerder op de dag had Nederland voor een verrassing gezorgd door favoriet Frankrijk te verslaan, 2-1.

De andere halve finale gaat tussen Jong Spanje en Jong Portugal. De Spanjaarden wonnen na verlenging van Jong Kroatië, 2-1. Tegen Italië hadden de Portugezen eveneens extra tijd nodig, om met 5-3 te winnen.

Bij Jong Denemarken is Albert Capellas Herms de bondscoach. De Spanjaard was eerder assistent-trainer bij Vitesse.