Voorburgs Dagblad | Halsema voorziet drukte bij kampioensfeest Ajax
mainImage

Halsema voorziet drukte bij kampioensfeest Ajax

17 april 2021, 09:57 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft zorgen over de mogelijke drukte op straat mocht voetbalclub Ajax kampioen worden en ook tijdens Koningsdag.

Vanwege corona mogen er geen groepen mensen samenkomen, maar op de Amsterdamse zender AT5 zei Halsema vrijdagavond "beheersingsproblemen" te voorzien. "Laat ik een voorbeeld noemen: we hopen toch dat Ajax kampioen wordt binnenkort en ik maak me natuurlijk wel zorgen over kampioensfeesten die dan spontaan kunnen uitbreken op straat. Ook dan wil ik toch aan de Amsterdammers vragen, hoe blij we ook zijn, blijf er alsjeblieft aan denken dat het virus nog rondwaart."

Ze zegt zich ook zorgen te maken over de mogelijkheid dat mensen spontaan, in groten getale verlangen hebben naar feest op straat tijdens Koningsdag. "Alsjeblieft, nogmaals, wacht nog even. Wacht een maand, dan is de situatie echt anders."

Ze ziet de eerste mooie lentedag met "een zwaar gemoed" tegemoet, zo zegt ze. Premier Rutte zei vrijdag nog dat het mogelijk tot 13 mei kan duren voordat er weer meer versoepeld kan worden. Halsema is een groot voorstander van het openen van de terrassen. Ook veel andere burgemeesters zeggen dat een "beheerste openstelling van de buitenruimten" juist noodzakelijk is om besmettingen te voorkomen, omdat hiermee ongeregelde samenkomsten tegen worden gegaan.


Door: ANP | Foto: ANP