Hagenaar John de Jong twijfelt sterk over toekomst

31 January 2020, 16:24 uur
Sport
mainImage
ANP
John de Jong (l).

Het is goed mogelijk dat Hagenaar John de Jong aan zijn laatste dagen als technisch manager van PSV bezig is. De oud-speler van de club zei vrijdag sterk te twijfelen over zijn toekomst. "Als je veiligheid en bewegingsvrijheid in het geding komen, zijn dat wel afwegingen die je gaat maken", zei een zichtbaar aangeslagen De Jong, daarmee doelend op de gebeurtenissen van afgelopen week.

Een groep fans schreeuwde zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-1) om het vertrek van De Jong en probeerde na afloop het stadion te bestormen. "Dit is in twintig jaar tijd bij PSV het ergste wat ik ooit in dit stadion heb meegemaakt", vertelde De Jong. "Het was een moeilijke week, een zware week. Het is slopend geweest. Dit doet veel pijn."

De boze supporters vinden dat De Jong verantwoordelijk is voor het tegenvallende seizoen van PSV. De aankopen die de Eindhovense club in de zomer deed, renderen niet.

Clubbelang

De Jong sprak na het duel met Twente met de raad van commissarissen van PSV. "Ik ben 24 uur per dag voor de club aan het werk. Ze hebben mij alle steun gegeven", aldus De Jong, die afsprak dat hij sowieso deze transferperiode af zou maken. Die transferperiode eindigt vrijdagavond. "We hebben het niet over de verdere toekomst gehad. Ik ga er rustig over nadenken. Het gaat om het clubbelang. Ik ben niet zo belangrijk. Wat er is gebeurd, is PSV-onwaardig. We hebben iedereen nodig om hier uit te komen."

De voorbije week besloot De Jong zich zoveel mogelijk af te sluiten voor de buitenwereld. "Ik heb de sociale media weggedaan. Ook lees en zie ik niet alles in de media, ik krijg af en toe iets onder ogen."

De Jong zei ook nog dat het niet duidelijk is wie komend seizoen trainer van het eerste elftal is. De zoektocht naar een opvolger voor Ernest Faber duurt voort.


Door: ANP