Groot Nederlands Studenten Kampioenschap in Zuiderpark

8 June 2022, 12:55 uur
Sport
mainImage
GSNK

De 62e editie van het Groot Nederlands Studentenkampioenschap (GNSK) vindt plaats in de Sportcampus in het Zuiderpark.

Op 10, 11 en 12 juni strijden ruim 1.200 studenten in Den Haag en Delft in 14 sporten om de titel Nederlands Studentenkampioen. Het GNSK wordt voor de eerste keer in Den Haag gehouden.

Deelneers uit alle Nederlandse studentensteden strijden om de titel Nederlands Studentenkampioen. Zij doen dat in 14 verschillende sportdisciplines, waaronder basketbal, beachvolleybal, zaalvoetbal, waterpolo, triatlon en wielrennen. De stad met de hoogste score in het algemeen klassement mag de titel ‘Studentensportstad 2022’ dragen. Het GNSK is met ruim 1500 sporters, begeleiders en vrijwilligers een van de grootste studentensportevenementen van Nederland.

Tekst gaat door onder illustratie.

Gratis toegang

Op 10 juni om 20.00 uur opent wethouder Hilbert Bredemeijer van Sport op sportieve en ludieke wijze het kampioenschap. Aansluitend is er een Q&A met Haagse topsporter Rick van der Salm en een dansoptreden. Daarna is er tijd voor drie clinics, waaraan ook het publiek kan deelnemen: roeien, wielrennen en boksen. De opening en alle wedstrijden zijn gratis en vrij toegankelijk voor publiek.