Gelukkig Excelsior wint met doelpunt in extra tijd van Sparta

1 October 2023, 17:09 uur
ANP

Excelsior heeft op eigen veld dankzij een doelpunt in de extra tijd stadgenoot Sparta Rotterdam met 2-1 verslagen. De Ier Troy Parrott trof op de rand van buitenspel doel. Excelsior passeerde daardoor met 12 punten uit zeven duels Sparta op de ranglijst.

Spelers van beide teams stonden vooraf tijdens een minuut stilte voor de slachtoffers van de schietincidenten in Rotterdam gebroederlijk tussen elkaar. In het duel bleef het ook vriendelijk. Excelsior had voor rust de beste kansen, vaak stond de Belg Siebe Horemans aan de rechterkant aan de basis. Zo bediende hij na een halfuur clubtopscorer Nikolas Agrafiotis die de bal net niet hard genoeg raakte en het doel van Nick Olij op een haar miste.

Na rust zocht Sparta vaker het Excelsior-doel. In de 56e minuut kopte Tobias Lauritsen voorlangs op aangeven van Saïd Bakari. Drie minuten later kwam Sparta op voorsprong. Jonathan De Guzman schoot raak uit een voorzet van Djevencio van der Kust: 0-1.

De Griek Lazaros Lamprou kwam in de 71e minuut zijn landgenoot Agrafiotis voorin bijstaan in de plaats van Couhaib Driouech. Amper in het veld zag hij hoe Arthur Zagre na een combinatie met Agrafiotis met een knap schot Excelsior op gelijke hoogte bracht. Sparta had in de slotfase de beste kansen. Maar het doelpunt viel aan de andere kant waar de net ingevallen Parrott op aangeven van Redouan El Yaakoubi doel trof.