Geen play-offs voor ADO Den Haag; John van Zweden gefrustreerd

9 May 2023, 09:06 uur
John van Zweden.

ADO Den Haag verspeelde ook de laatste, theoretische kans op deelname aan de play-offs. De ploeg van coach Dick Advocaat verloor met 4-2 bij Jong Ajax. Kristian Hlynsson en Donny Warmerdam zorgden al voor rust voor een 2-0-voorsprong. Boy Kemper scoorde in de 50e minuut tegen, maar hij zag drie minuten later zijn ploeggenoot Guillem Rodríguez met rood van het veld verdwijnen.

Hlynsson maakte er niet veel later 3-1 van, gevolgd door een treffer van Mika Godts. Een kwartier voor tijd zorgde Thomas Verheydt namens ADO nog voor de 4-2.

Ras-Hagenaar John van Zweden deelde zijn frustraties na de nederlaag op Twitter: ''Ik schaam me diep. Gewoon weggespeeld worden door een paar jonge jochies. Niks beleving, niks strijd. ADO Den Haag onwaardig. Over een half uurtje lopen ze weer dronken de polonaise. Interesseert ze niks. Nog slechter dan in de begin jaren 90, en dat was slecht'', aldus van Zweden.