Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Afgelopen zaterdag de 2e bekerwedstrijd. Forum Sport miste een flink aantal basis spelers (6) als gevolg van blessures. Trainer Dennis den Turk (Bas Steffens was zaterdag verhinderd) moest daardoor noodgedwongen een 5-tal nieuwe spelers opstellen die nog niet veel minuten in het 1e elftal hadden gespeeld.

Het toch al jonge vlaggenschip van  Forum Sport kreeg hierdoor een nog een lagere gemiddelde leeftijd.

De vraag was of dit jonge elftal sterk genoeg zou zijn om zondag tweede klasser RKDEO te verslaan.

De meeste toeschouwers waren nog onder weg naar het hoofdveld van Forum Sport toen de 1e goal al gescoord was. Al na 42 seconden!

Spits Luuk Goedbloed werd in de diepte aangespeeld, nam de bal keurig aan en wist doelman Milco Vermeer van Forum Sport met een mooie lob te verrassen. 0—1

Forum Sport was gelijk bij de les. Met veel energie werd RKDEO bij vlagen onder druk gezet, maar, op een hard schot van vleugelverdediger Sebastiaan van Beek op de lat na (10e minuut) bleef het bij plaagstootjes.

Wel meer balbezit en aanvallender dan RKDEO, maar RKDEO loerde op de counter.

In de 36e minuut was het via zo’n counter dat RKDEO wist te scoren. Luuk Goedbloed kwam goed door over links en gaf de assist op Fahmie Labari die eenvoudig kon scoren:0-2 Het was de vraag hoe het jonge elftal van Forum hier mee om zou gaan.  Voor rust geen zichtbaar verschil in spel, maar na rust wel!

Twee wissels aan Forum Sport kant ( Gino Lauwers en Edoardo Saurwalt eruit voor Abdelhak Bojaada en Lorenzo Seymonson) maar ook een compleet andere wedstrijdmentaliteit!.

Forum Sport trok het initiatief naar zich toe en zette veel druk naar voren. Kans op kans en al in de 49e minuut was het raak. Een hoge bal in de pot voor RKDEO doelman Dennis Hendriks kon niet worden weggewerkt.

Het was Brian de Jong die in het drukke strafschopgebied het laatste tikkie gaf: 1-2. Forum Sport wilde meer en zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren. In de 52e minuut een keihard schot van Brian de Jong dat gekeerd werd door doelman Hendriks.

In de 59e minuut kopte Lorenzo Seymonson op de lat.. In de 70e minuut een mooie actie van linksachter Timo Ploemen. Hij werd vrijgespeeld binnen de 16 maar zijn schot ging net voorlangs.

Het lukte Forum Sport ondanks alle pogingen  niet om op gelijke hoogte te komen ook al niet omdat de (verder goed leidende) scheidsrechter Ernstjan vd Perk in de 83e minuut een zuivere handsbal in de 16 meter niet bestrafte.

Dario van Breukelen was inmiddels gewisseld voor Jerone Goodett. Nog meer aanvallende impulsen, maar het mocht niet baten.

Het bleef 2-1 voor RKDEO waar volgens supporters van beide verenigingen een gelijkspel beter op zijn plaats was.

Voor Forum Sport rest het plezierige gevoel dat de 2e helft perspectief biedt voor de komende periode.

De laatste bekerwedstrijd komende week is een prima gelegenheid om verder te bouwen aan de goede vorm die nodig zal zijn voor de competitiestart.