Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na de ruime overwinning vorige week op Westlandia moest Forum deze zaterdag aantreden tegen CSW uit Wilnis. De wedstrijd in Wilnis was eerder dit seizoen weliswaar met 6-2 gewonnen, maar de 1e helft was toen echt niet makkelijk.  Forum Sport was dus gewaarschuwd. En CSW is de laatste weken met een goede serie bezig. De afgelopen 4 wedstrijden werden 10 punten behaald. En daarmee doet de ploeg uit Wilnis nog volop mee in de 3e periode

De wedstrijd begon wat tam. Beide ploegen keken de kat uit de boom. Het spel kabbelde heen en weer en pas toen Forum Sport na 10 minuten het initiatief nam was het meteen raak. Een goede voorzet van Timo Ploemen van de linkerkant werd door rechterspits Marc du Chatinier perfect aangenomen en met een droog diagonaal schot scoorde hij de 1-0.

Alweer zijn 16e competitie treffer dit seizoen. Forum Sport bleef de betere ploeg. Een afstandsschot van Leo Dijkhuizen werd knap gekeerd door doelman Giovanni Santangelo van CSW. Veel kansen en mogelijkheden voor Forum Sport. Maar het lukte vaak net niet. En ook de buitenspelval van CSW deed zijn werk. Form Sport vergat in de 1e helft verder afstand te nemen en ging dus rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft een wat agressiever spelend CSW dat al na 2 minuten scoorde. Het doelpunt werd op buitenspel afgekeurd.

Aan de andere kant een (indirecte) vrije trap die door Gino keihard werd ingeschoten. De keeper kreeg zijn hand ertegen en zodoende nog een hoekschop die opnieuw gevaar opleverde.

CSW wankelde en liet zich vaak verbaal richting de scheidsrechter gaan. Het resulterde in een aantal gele kaarten.

In de 56e minuut een fout in de Forum Sport defensie die bijna werd afgestraft. Goed handelend optreden van keeper Jurriaan Jouvenaar voorkwam erger.

En paar minuten later een prachtige kans voor Forum sport om op 2-0 te komen. Een voorzet van Marc du Chatinier over de grond, twee overstapjes en een vrijgespeelde Mike de Graaf die snoeihard uithaalde. Net aan de verkeerde kant van de paal.

In de 65e minuut werd rechtervleugelverdediger Matthijs de Jong vervangen door Jordy de Bruin. CSW brak een minuut later over rechts uit richting doel van Forum Sport. Een ogenschijnlijk lichte overtreding van Timo Ploemen werd door scheidsrechter Akkaya zwaar genoeg gevonden voor een strafschop. Erik Mulder benutte de toegekende strafschop. 1-1

Trainer Bas Steffens gaf zijn ploeg opdracht nog aanvallender te spelen en bracht ook 2 wissels in. In de 69e minuut werd Marc du Chatinier vervangen door Brian de Jong en in de 76e minuut kwam Abdelkak Bojaada in het veld voor Joshua Steenvoorden. Forum Sport probeerde van alles maar de winnende treffer kwam er niet.

Waar het vorige week nog zo gemakkelijk ging, vandaag vergat Forum sport te scoren. En dat brak de ploeg uiteindelijk op. CSW won een punt, Forum Sport verloor er twee.

De concurrentie won, zodat de afsand met de andere kandidaten voor een periode prijs groter werd. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Xerxes DZB. En die wedstrijd betekent nog aanhaken of afhaken.