Forum Sport naar RVVH Ridderkerk

11 October 2019, 09:07 uur
Sport
mainImage

Niet alleen het resultaat viel vorige week tegen (0-2 tegen Xerxes) maar vooral het vertoonde spel.

“Forum Sport verloor van zichzelf” zei trainer Dennis den Turk na afloop van de wedstrijd. En dat klopte. Het elftal was grote delen van de wedstrijd onherkenbaar. Teveel spelers hadden een off-day.

Aanstaande zaterdag is er een kans op eerherstel. Dat moet dan gebeuren in Ridderkerk, tegen RVVH.

RVVH is (net als Xerxes) een club met een lange historie in het zaterdagvoetbal. De club werd opgericht in 1918, ruim honderd jaar geleden.

Het standaardelftal van RVVH behaalde zijn grootste succes met het landskampioenschap bij de zaterdag amateurs in het seizoen 1966-1967.

Na degradatie in 1989 duurde het tot 2009 voor het weer op het hoogste amateurniveau terugkeerde, nu in de Hoofdklasse. Het seizoen erop werd de promotie naar de toenmalige Topklasse op een haar gemist. Die promotie lukte wel in 2014-2015. In die topklasse hebben ze maar een seizoen gespeeld waarna 2 degradaties volgden naar de 1e klasse. En daar speelt RVVH nog steeds.

De eerste drie wedstrijden van RVVH dit seizoen hebben 3 punten opgeleverd. Na verlies tegen Neptunus en Brielle werd er afgelopen zaterdag, na een 2-0 achterstand toch nog met 4-2 gewonnen van Heinenoord. Ze staan daarmee net onder Forum Sport dat 4 punten heeft.

Het zal een stevige pot worden in Ridderkerk. Vorig seizoen won Forum Sport thuis van RVVH en speelde het uit met 1-1 gelijk.

Forum Sport kan zaterdag weer beschikken over Jeroen Reinking en moet alleen Gijs Hebing (blessure) en Jordy Pronk (niet wedstrijdfit) missen.

De technische staf komt ongetwijfeld met een sterk elftal voor de dag en we hopen, met de vele vaste supporters van dit elftal, op een mooie wedstrijd.

Zaterdag 12 oktober 2019, aanvang 14.30 uur RVVH – Forum Sport, sportpark Ridderkerk, Sportlaan 12 in Ridderkerk.